Jövőre is engedélyezik a kéttannyelvű oktatást Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - A válság miatt eladósodott, a lakáshitelt fizetni nem tudó családokat kamatmentes kölcsönnel is segíti majd a közgyűlés, közölte pénteki tájékoztatóján dr. Gyimesi Endre.

Kelemen Valéria

A  közgyűlés  elkülönített a lakásalapból  50 millió forintot a csütörtöki ülésen, hogy megvásárolja az otthonuk elvesztésével fenyegetett lakáshitelesek ingatlanát, majd bérbe adja nekik. Decemberben  újabb 50 milliós konstrukcióról  döntenek, a pénzt  kamatmentes kölcsönként  kaphatják a rászorulók, hangsúlyozta a polgármester  a  közgyűlés utáni tájékoztatón.

A napirendek közül kiemelte, hogy elfogadták a képviselők  a  középiskolai beiskolázási tervet.  Dr. Gyimesi Endre rámutatott, a közgyűlés  felhőtlen optimizmussal tervezte meg az indítható osztályok számát, annak ellenére, hogy a kormány nagyon mostohán bánik az oktatási intézményekkel.

Zalaegerszegen a  következő tanévben is  engedélyezik  a kéttannyelvű oktatást, bár komoly gondot jelent, hogy a normatívája kikerült a törvénytervezetből, vélekedett a polgármester. Hozzátette: van olyan módosító javaslat, mely visszaadná ezt a pénzt, de elvonná az érettségiztetésben részt vevők díjazását, szerinte azonban mindkét feladatra   forrást kellene biztosítani. A  kéttannyelvű oktatás következő  tanévi engedélyezésével hat évre szóló kötelezettséget vállalt a város, az önkormányzat kénytelen lesz erőn felül segíteni a finanszírozásában, ha az állam nem tesz hozzá pénzt, hangzott el.

A képviselők a Jégcsarnokról is tárgyaltak. Eldöntötték, hogy ha lesz új tulajdonosa vagy üzemeltetője, ugyanolyan feltétellel vásárolnak jégidőt, mint az előző években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!