A zalaegerszegi műszaki felsőoktatás a Nyugat-Magyarországi Egyetemhez kerül

A következő tanévben a Nyugat-Magyarországi Egyetem indítja el a Magyar Felsőoktatási Akkredáticós Bizottság jóváhagyásával a műszaki felsőfokú képzést Zalaegerszegen - közölte Balaicz Zoltán, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány igazgatója szerdán sajtótájékoztatón.

zaol.hu

A nappali mechatronika mérnöki szakot 2010 szeptemberében már az egyetem indítja el Zalaegerszegen, majd folyamatos rendszerben átveszi a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) zalaegerszegi képzését - közölte Jereb László, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának dékánja.

A városban a mechatronikai képzéshez szükséges gyakorlati és oktatói feltételeket biztosítottak, ami egyben kutatási-fejlesztési hátteret is jelent a vállalatok számára. A felsőfokú képzés továbbtanulási lehetőséget biztosít a középiskolásoknak és hosszú távon tudják biztosítani a térség szakemberigényét is.

A Budapesti Műszaki Egyetem a helyi cégek támogatásával 2002 szeptemberében indította el a főiskolai szintű gépészmérnöki szakot Zalaegerszegen, amely 2004 szeptemberében kiegészült a mechatronikai szakiránnyal.

Az egyetem az elmúlt évben jelezte, hogy fokozatosan kivonul a nappali alapképzésből, de a továbbképzésben, az innovációban és a kutatásfejlesztésben a továbbiakban is részt kíván venni.

A BME a zalaegerszegi képzést nem kívánta megszüntetni, hiszen a városi, megyei és regionális vállalatok részéről fokozott igény mutatkozott a szakemberek iránt. Az eddig végzett mérnökök 100 százaléka el tudott helyezkedni a helyi cégeknél. A várossal történt egyeztetés során a BME olyan intézménynek adta át a képzést, amely hosszú távon biztosítani tudja a működését - jegyezte meg Gyimesi Endre, Zalaegerszeg fideszes polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!