Zalában is zajlik a Magyar Vöröskereszt és a rendőrség emblémavédelmi kampánya

ZH - A Magyar Vöröskereszt elnöke, Habsburg György és főigazgatója, Selymes Erik levélben fordult az országos rendőrfőkapitányhoz, melyben tájékoztatást adtak emblémavédelmi kampányukról. A Magyar Vöröskereszt emblémavédelmi kampányát a Rendőrség kiemelt fontosságú kezdeményezésnek tartja, ezért támogatja azt.

zaol.hu

A vörös kereszt, a vörös félhold és a vörös kristály embléma valamennyi humanitárius tevékenység alapja, amelynek védelmeznie kell mind az áldozatokat, mind azokat, akik segítséget nyújtanak részükre. Az embléma arra is emlékeztet, hogy ezek a személyek és intézmények a Mozgalom Alapelveinek megfelelően tevékenykednek.

Jogosulatlan használatnak minősül a Vöröskereszt emblémájának olyan szervezetek vagy személyek által történő használata, akiknek erre nincs felhatalmazásuk (kereskedelmi cégek, civil szervezetek, magánszemélyek).

A jogosulatlan emblémahasználat megelőzése és kiszűrése érdekében a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete 2009. augusztus 28-án délelőtt közös ellenőrzést tartott Zalaegerszegen. Az ellenőrzés-sorozat délután Nagykanizsán folytatódott.
 
A közúti ellenőrzés során a rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak a Vöröskereszt emblémáját jogosulatlanul használó gépjárművek kiszűrésére. A Vöröskereszt munkatársai a járművezetőket tájékoztatták az emblémahasználatról szóló nemzetközi és hazai jogszabályokról, valamint szóróanyagot osztottak a gépjárművezetőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!