A pándimeggytorta lett az Ország Tortája - recepttel

ZH - A pándimeggytorta nyerte el idén az Ország Tortája címet: a Zila Kávéház édességét szigorú zsűri választotta ki a 15 tortából, melyek között még mákosgubából készült is volt.

zaol.hu

Immár harmadik éve hagyományosan augusztus 20-án mutatják be a Miniszterelnöki Hivatal és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös programja keretében az Ország Tortáját, s az ország több száz cukrászdájában az ünnep napján kezdik el árusítani - mondta el Budai Bernadett kormányszóvivő egy csütörtöki sajtótájékoztatóján. Hozzátette: az előző évek nyertes tortáiból, a szatmáriszilva-tortából és a madártejtortából több tízezer szelet fogy évente.

 Az idén 15 torta pályázott a címre: a szakmai zsűri az előválogatáson a tavalyi győztes Zila kávéház pándimeggytortáját, a balassagyarmati Orchidea cukrászda borkirályát, valamint a Budakeszi Gina cukrászda mákosgubatortáját választotta - közölte a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke,  Pataki János. Mint mondta,  a pándimeggytorta csupán 2 ponttal előzte meg a mákosgubatortát, ezért a decemberi Mikulás ünnepségen ezt az ínyencséget szeretnék majd megkóstoltatni a nagyközönséggel.

A zsűri titkosan és nagyon szigorúan pontozott, egyik lényeges szempont az volt, hogy a desszert lehetőleg magyar alapanyagok felhasználásával készüljön. Azt is figyelembe vették, hogy a torta alapanyagai ne tartalmazzanak mesterséges, egészségre ártalmas alapanyagot és a desszertkülönlegességek megfeleljenek a legszigorúbb minőségi követelményeknek.

Igazi hungarikummal akartak előállni, s a pándi meggy már önmagában is annak számít - fogalmazott Zila László mestercukrász. A pándimeggytorta elkészítéséről annyit mondott: a különleges krém cukrot, tojássárgáját, tejet, vaníliarudat, krémsajtot és belga fehér csokoládét tartalmaz. A meggypépet fahéjrúddal, szegfűszeggel, citromlével és annak héjával fűszerezik, pudinggal sűrítik. A piskóta nem száraz, hanem a meggynek és az olajnak köszönhetően inkább szaftos.


PÁNDI MEGGYTORTA RECEPTJE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!