Szlalompályán kellett végigtolniuk a repülőt (képgalériával)

Nagykanizsa - A hagyományoktól eltérően számos új feladattal bővült a 6. Technikai Triatlon programja, melyek a 11 résztvevő csapaton kívül még a maroknyi közönség tetszését is elnyerték.

Benedek Bálint

A technikai háromtusát szervező, Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület pilótája, Ferinc Vince 2004-ben indította útjára az erőpróbát, melynek lényege, hogy a pilóták és navigátoraik földön, vízen és levegőben bizonyítsák tudásukat. A népszerű versenyre a zalai ultrakönnyű repülő pilótákon kívül az  ország több pontjáról is érkeztek indulók, hogy teljesítsék a feladatokat. Azonban ekkor még ők sem sejtehették, hogy a dél-zalaiak rengeteg meglepetéssel készültek az  összecsapásra. A 11 gárda navigátori üléseit a klub támogatói mellett a fanatikus sportrajongók foglalták el.



Az eddigi viadaloktól eltérően nem az autós, hanem 64 kilométer hosszú sárkányrepülős navigációs versenyszám nyitotta az összecsapást, ahol légifotókat kellett fentről beazonosítaniuk. Ezt követően a második számban egy térkép alapján az 50 kilométeres pályát kellett teljesíteni az autósoknak, megspékelve a vízifeladattal, ahol a jetskit most vízibicikli pótolta. Néhány kisebb malőrt leszámítva a duók vidáman letekerték a távot. 



Viszont a kiskanizsai repülőtérre visszatérve már újabb kihívás várta őket: egy szlalompályán kellett végigtolniuk az ultrakönnyű repülő testét (trike), befejezésül pedig nyílvesszőket lőttek a céltáblába. Ezután az ügyességi feladatok következtek, melyben a két szalag közötti hídrepülés, a homokzsákkal célba dobás, s az állított motoros célraszállás zárta a triatlont.

- A versenyzők ugyan furcsállták a különleges feladatokat, de sikert elnézve beváltak az újításaink - fogalmazott a viadalt szervező, Ferinc Vince. - Nem lehet okunk a panaszra a pilóták és navigátoraik is remekül szórakoztak, így reméljük jövőre ismét találkozunk.

A 6. Technikai Triatlont  a békécsabai Matuska Pál és a kanizsai Tar Mihály nyerte meg, a második helyre pedig a zalaegerszegi Gyömbér István, dunaújvárosi Dianovics Balázs kettőse állhatott fel. Zalaiak örülhettek a bronzéremnek is, ugyanis ezt a keszthelyi Hegedűs Károly és nagykanizsai klub elnöke Cserti Tibor szerezte meg.


ZH fotók: Szakony Attila
Az eseményről képgalériát is készítettünk, megtekintéséhez kattintson a fotókra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!