Magyar kosaras győzelem a bosnyákok ellen Zalaegerszegen (képgalériával)

Zalaegerszeg - Péntek este közel tíz esztendő után ismét pálya lépett a zalai megyeszékhelyen a magyar férfi kosárlabda-válogatott. A mienk ellenfele Bosznia-Hercegovina legjobbjai voltak.

Bóbics László

A meccs előtt, Branislav Dzunics a válogatott edzője  aki játékosként nagyon sikeres éveket töltött Egerszegen elmondta, hogy elégedettek az újjáalakult keret munkájával. Kiemelte, a csapatmunkára fordítják a legnagyobb hangsúlyt. A pótselejtezőn minden apró mozzanat döntő lehet, ezért nagyon sokat és fegyelmezetten kell dolgozni, hogy a lehető kissebre  szükítsék a hibázás lehetőségét.  

A keretbőn szokásához híven nem emelt ki senkit, mondván náluk a csapatmunkán van a fő hangsúly. Azt azért csendban megjegyezte, hogy Kámán Tamás nagyon értékes  játékosa a keretnek. Tapasztalatával, higgadtságával igen sokat tud segíteni a fiataloknak. Trepák Zoltánt is  remek kosarasnak tartja, különben nem lenne ott köztük  jelentette ki. 

Bükfürdön jók a lehetőségek és köszönettel tartoznak Zalaegerszegnek, hogy elválalták a találkozó rendezési jogát. Így viszonylag kevest kellett utazniuk és a monoton munkát egy jó erőkből álló csapat elleni találkozón oldani tudják. Arról meg nem is beszélve, hogy a begyakorolt figurákat élesben is végre lehet hajtani, s most majd kiderül milyen hatékonyan dolgoztak. 
 
A nyári szon kellős közepén az volt a nagy kérdés, hogy mennyi nézőt tudnak majd elcsábítani a kosarasok a vízek partjáról. A hosszú idő után ismét dobogón végző Zete újra  összerázta a sportág kedvelőit. Biztosak voltak a szervezők abban,  legalább egy olyan mag biztos, hogy lesz akik nagyon szeretik ezt a sportágat és mindent megtesznek a válogatott buzdításáért. Még akkor is ha nemzetek közti  barátságos mérkőzésről van szó. 


ZH fotó: Katona Tibor
A fotóra kattintva tekintse meg képgalériánkat!


Magyarország - Bosznia-Hercegovina 87-60 (23-9, 23-16, 15-11, 26-24)
Zalaegerszeg 800 néző. Jv: Pálla, Török R., Németh.
Magyarország: Fodor M., 83, Németh I., 86, Kámán 169, Lóránt 6, Horváth Z. 73. Csere: Körtélyesi 63, Trepák 2, Vojvoda 123, Bódi 53, Hanga 143, Tóth N., 1, Horváth Á. 2.
Bosznia-Hercegovina: Jovanovic 63, Opacak 2, Dedovic 19, Bajramovic 8, Vaoa 7. Csere: Gordic 2, Jazvin 4, Bancic 4, Milosevic 83, Popovic -.

A magyar együttes játszotta a gyorsabb és határozottabb kosárlabdát. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen végig vezettek a mienk. Már az első negyedben jelentős előnyre tettek szert és ettől kezdve nyugodtan cserélgethetett szakmai stáb. A védekezésre igencsak  oda figyeltek, s  ezzel alaposan megnehezítették a bosnyákok dolgát. Voltak időszakok amikor percekig nem találtak be a magyar gyűrűbe. A magyar együttes összességében teljesen megérdelenten nyert a fegyelmezett vendégek ellen.

Sportdiplomáciai sikerként is elkönyvelhetjük a pénteki válogatott mérkőzést. Kugler László a létesítményt müködtető Kft. első embere rövid idő alatt meggyőzte  a magyar kosárlabda szövetség vezetését, hogy Zalaegerszeg alkalmas egy újabb rangos esemény lebonyolítására. Elhitték és eljöttek...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!