Győzelem hazai pályán (képgalériával)

Zalaegerszeg - A ZTE FC labdarúgócsapata szerdán a horvát első osztályban szereplő NK Medjimurje együttesével mérte össze tudását. Szombaton pedig a fővárosban 16 órától a Ferencváros nemzetközi tornáján az Üllői uton lép pályára.

Bóbics László

A szlovén Leon Panikvar után szerdán Dézsi Attila, az egyesület ügyvezető igazgatója megállapodott Szalai Tamással és Schultz Tamással is. Szóban mindkét játékos már előbb elkötelezte magát, és részt is vett az eddigi tréningeken, valamint előkészületi találkozókon. A szerződéseket azonban szerdán szentesítették.

Az egerszegiek szerdán  játszották az első előkészületi mérkőzést hazai környezetben. Ez rendkívül rossz  a kék-fehér labdarúgók számára, hiszen minden együttes szeret hazai környezetben készülni, mert ott játssza bajnoki meccseit is. Az más kérdés, hogy Egerszegen ezt nem tudták a zalaiak megvalósítani, mivel a sok eső miatt rendkívül mély volt a stadion gyepszőnyege, így kímélték a fontos mérkőzésekre. Eredetileg a horvátok elleni találkozót idegenben rendezték volna, de mivel a múlt szombati meccset is Ausztriában kellett játszaniuk, ezért sikerült az NK Medjimurje csapatával megyegyezni, és ők látogattak el Egerszegre.  

A szakmai stáb az elvégzett munkával összességében elégedett, egy-két játékos kiesése okozhat némi problémát, itt elsősorban Matej Miljatovicra kell gondolni. A kulcsszerepben futballozó középső védő szinte az egész felkészülés alatt sérüléssel bajlódott. Kérdéses, hogy a Paks elleni jövő hét végi rajton egyáltalán vállalni tudja-e a játékot. A gondokat tetézi, hogy a most igazolt Bogunovic sem tud majd pályára lépni az első találkozón,  őt az utolsó bajnokin kiállították, így eltiltását tölti. 

Az első hazai találkozó kora este rekkenő hőségben kezdődött . 

A ZTE együttes a Pogacsics  Kocsárdi, Kovács G., Bogunovic, Panikvar  Sluka, Máté, Kamber, Illés Gy.  Rudnevs, Balázs Zs. összeállításban futott ki a zöld gyepre. Pályára lépett még a kék-fehéreknél Vlaszák, Petneházi, Horváth I. A., Schultz, Szalai T., Pesir és Hadár.

Az utóbbi két játékos a napokban érkezett. Thomas Pesir, a Sparta Prága együttesében nőtt fel, később több együttesnél is szerepelt, többek közt játszott az ír élvonalban is. 28 éves, 185 cm magas, csatár. Hadár Adrián pedig Romániából, pontosabb Erdélyből érkezett, a másodosztályban futballozott. A 19 esztendős fiatalembert nagy tehetségnek tartják.


A közel 1000 néző előtt rendezett találkozó első negyedórájában Kamber és Illés találataival előnyt szereztek a hazaik. A 45. percben Lima szépített. A II. játékrészban Kovács Gergő fejes gólja állította  be a 3-1-es  végeredményt. 


További képekért klikk a fotóra! 
Fotó: Ohr Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!