Diplomával válaszolva a kihívásokra (képgalériával)

Keszthely - Friss diplomával a birtokukban meglehetősen nehéz helyzetben kell állás után nézniük a Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon Kar végzőseinek. Bíztató adat ugyanakkor, hogy az intézményben oklevelet szerzett hallgatók túlnyomó többsége sokoldalú és alapos tudása miatt az elmúlt években megtalálta állását.

Sámel József

Ez a szombat délelőtt a Csány-Szendrey ÁMK-ban tartott diplomaátadó ünnepségen hangzott el, melyen a megjelenteket dr. Rédey Ákos, a Pannon Egyetem rektora köszöntötte, hangsúlyozva: a Georgikon karon szerzett diplomának az alapítás, vagyis 1797 óta érteke van, az intézmény elismert, előkelő helyen szerepel az országos eredménylistákon. Igaz, ezért minden elkövetnek, az oktatás, a kutatás és fejlesztés terén egyaránt. A rektor azt mondta: a végzősök rohamosan és folyamatosan változó világba lépnek ki, diplomájukkal, tudásukkal azonban választ tudnak adni a kihívásokra.



Dr. Dublecz Károly, a Kar dékánja a tanévben megvalósult eredményekről szólt, kiemelve: hét felsőfokú, kilenc alap, valamint hat mester szakra várják a fiatalokat. A beiskolázás és egyéb tekintetben is kiváló, dobogós helyen szerepelnek az országos ranglistákon. A végzősöknek azt tanácsolta, hogy az emberséget mindig szem előtt tartva tartsák életben a magyar vidéket, az agráriumot.


A képekre kattinva további fotókat talál! 
Fotó: Sámel József

A rendezvényen -  melyen társai előtt Antal Ákos mondta el az eskü szövegét - 239 fő vette át diplomáját dr. Rédey Ákostól és dr. Dublecz Károlytól. Ezt követően búcsúztak az ifjú mérnökök, majd doktori címeket, illetve kitüntetéseket adtak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!