Diplomával válaszolva a kihívásokra (képgalériával)

Keszthely - Friss diplomával a birtokukban meglehetősen nehéz helyzetben kell állás után nézniük a Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon Kar végzőseinek. Bíztató adat ugyanakkor, hogy az intézményben oklevelet szerzett hallgatók túlnyomó többsége sokoldalú és alapos tudása miatt az elmúlt években megtalálta állását.

Sámel József

Ez a szombat délelőtt a Csány-Szendrey ÁMK-ban tartott diplomaátadó ünnepségen hangzott el, melyen a megjelenteket dr. Rédey Ákos, a Pannon Egyetem rektora köszöntötte, hangsúlyozva: a Georgikon karon szerzett diplomának az alapítás, vagyis 1797 óta érteke van, az intézmény elismert, előkelő helyen szerepel az országos eredménylistákon. Igaz, ezért minden elkövetnek, az oktatás, a kutatás és fejlesztés terén egyaránt. A rektor azt mondta: a végzősök rohamosan és folyamatosan változó világba lépnek ki, diplomájukkal, tudásukkal azonban választ tudnak adni a kihívásokra.Dr. Dublecz Károly, a Kar dékánja a tanévben megvalósult eredményekről szólt, kiemelve: hét felsőfokú, kilenc alap, valamint hat mester szakra várják a fiatalokat. A beiskolázás és egyéb tekintetben is kiváló, dobogós helyen szerepelnek az országos ranglistákon. A végzősöknek azt tanácsolta, hogy az emberséget mindig szem előtt tartva tartsák életben a magyar vidéket, az agráriumot.


A képekre kattinva további fotókat talál! 
Fotó: Sámel József

A rendezvényen -  melyen társai előtt Antal Ákos mondta el az eskü szövegét - 239 fő vette át diplomáját dr. Rédey Ákostól és dr. Dublecz Károlytól. Ezt követően búcsúztak az ifjú mérnökök, majd doktori címeket, illetve kitüntetéseket adtak át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!