Büntetések sorát osztotta ki az MLSZ: a ZTE 200 ezret és egy felfüggesztett pályabetiltást kapott

Budapest - A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága szurkolói rendbontás miatt több csapatra is büntetést rótt ki. A ZTE pénzbüntetést és felfüggesztett zártkapus meccset kapott, ám a notórius Videoton FC-nek a soron következő hazai bajnokiját nézők nélkül játsszák majd.

zaol.hu

Az MLSZ fegyelmi bizottsága keddi ülésén úgy döntött, hogy az első fordulóban megrendezett Kecskemét - Fehérvár bajnokin történt szurkolói rendbontások miatt a KTE-t 100 000 pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, míg a Fehérvárt, ahol már nem először fordul elő rendbontás,  200 000 forinttal sújtja – olvasható az MLSZ honlapján

Mindezek mellett a két csapatnak zárt kapuk mögött kell megrendezni következő hazai bajnokiját, de ennek végrehajtását augusztus 31-ig felfüggesztették. Mivel azonban a székesfehérváriaknak a május 29-i Újpest - Fehérvár meccsen okozott rendzavarás miatt már volt egy ugyaneddig a határidőig felfüggesztett büntetésük, a határozat jogerőre emelkedése után a Videoton FC egy meccset nézők nélkül kénytelen lejátszani.  

A Kecskemét és a Videoton mellett a Diósgyőr, a ZTE  és az Újpest is bírságot kapott az első fordulóban elkövetett szurkolói rendbontások miatt. Mindhárom csapatnak volt már korábbi atrocitása, így 200-200 000 forint pénzbüntetést ró ki rájuk az MLSZ. Ezenkívül a három klubnak következő hazai bajnokiját zárt kapuk mögött kell megrendeznie - ez utóbbi végrehajtását azonban augusztus 31-ig felfüggesztette.

A bizottság határozatának értelmében az NB I első fordulójában kiállított Grúz Tamás (Kaposvár), Pest Krisztián (Kaposvár) és Szilágyi Péter (DVSC) egy-egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.


A következő ZTE meccs:

A ZTE FC együttese július 29-én 18 órakor a Pápa otthonában  lép pályára a Liga Kupában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!