Belehalt a szigorú diétába a fiatal szőke anyuka (fotóval)

ZH - Éhen halt egy ötéves kislány édesanya, miután csak levesből és vízből álló diétát folytatott. A 26 éves nő holttestét édesanyja találta meg otthonában.

zaol.hu

A 26 éves Helen Anderson halála előtt néhány hónappal kezdte diétáját, melyben kizárólag vizet és levest fogyasztott, ám szervezete nem bírta az éhezést. 

Holttestét az anyja találta meg saját otthonában. Az április 6-án történt tragikus - mint intő, illetve elrettentő példa - eset csak most látott napvilágot. Mint a 63 éves anya mesélte, többször is arra intette lányát, egyen többet, ám Helen eltökélt volt, a szigorú diétával közel 40 kilogrammtól szabadult meg, ám – mivel  szénhidrátot egyáltalán nem fogyasztott – annak  hiánya miatt szervezete elkezdte lebontani saját tartalékait. Ennek következtében elszabadultak a méreganyagok a nő testében, ez vezetett az úgynevezett ketoacidózishoz, mely végül a fiatal nő halálát okozta.

Ha semmit, vagy csak keveset eszünk, sav-bázis háztartásunk egyensúlya teljesen felborul. A diéták és a fogyókúrák arra kényszerítik a szervezetet, hogy fehérje tartalékait energianyerésre használja. Kialakul a túlsavasodás (ketoacidózis), ami ugyancsak az anyagcsere-ellátás rosszabodásához vezet, szélsőséges esetben – mint Helené is – akár halálhoz is vezethet. 

A nő  - vélhetően a diéta hatékonyabbá tétele miatt - fogyasztótablettákat is szedett, ám mint a törvényszéki patológus mondta, a boncolásból kiderült, a tabletták nem járultak hozzá a halálhoz. 


Forrás: The Sun, drvitamin.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!