A magyar labdarúgó-válogatott tagja, Vadócz Krisztián H1N1-vírussal fertőzött (frissítve)

Madrid - A világjárványt okozó új, H1N1-es influenzavírussal fertőzött a magyar labdarúgó-válogatott és az Osasuna középpályása, Vadócz Krisztián.

zaol.hu

A klub honlapja szerint a kispesti nevelésű játékos első tünetei múlt csütörtökön jelentkeztek, s elővigyázatosságból már akkor elkülönítették társaitól. Vadócz péntekre belázasodott, s a jerezi kórházba vitték, ahol elvégezték a szükséges teszteket, melyek hétfőre kimutatták a H1N1-vírust - közli laptársunk, a Veszprémi Napló online kiadása.
   
"Nagyon meglepett az eredmény, mert most már teljesen jól vagyok. Nagyon unatkozom a szobámban, s alig várom, hogy újra együtt edzhessek a társaimmal" - mondta Vadócz.
   
Vadócz társai nem fertőződtek meg, így ők szokott napi programjukat végzik az edzőtáborban.


Mindeközben az  Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) keddi közlése szerint immár 70-re emelkedett a fertőzöttek száma.

Az elmúlt egy napban 27 influenza gyanús beteg mintáját vizsgálták meg, közülük ötnél igazolták az új vírust.

Az öt beteg közül három külföldről érkezett Magyarországra: ketten az Egyesült Királyságból, egyikük pedig Bulgáriából. Két beteg nem járt külföldön, ők itthon fertőződtek meg, és a külföldről hazatértek közvetlen környezetéhez tartoznak.

Az öt új beteg közül senkit sem kell kórházban ápolni, állapotuk jó.


Forrás: Nalpó, MTI



Információ a fertőzésről ide kattintva is olvasható!


Sertésinfluenza - olvassa el ide kattintva az eddigi híreket! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!