Hamis levél és megtévesztés a nagykanizsai Fidesz-frakcióban?!

Nagykanizsa - Váratlanul hívott össze sajtótájékoztatót szerdán este hivatali irodájában Marton István. A város polgármestere bejelentette: egy levelet kapott, melyben Szőlősi Márta Piroska önkormányzati képviselő tájékoztatja kilépéséről a Fidesz közgyűlési frakciójából.

Szalabán Attila

Marton István kérésünkre be is mutatta a gépelt, aláírt dokumentumot - s mint elmondta, a szignó hitelességéről meggyőződött, miután azt megvizsgáltatta.

A levélben Szőlősi Márta Piroska szűkszavúan annyit ír: bejelenti, hogy 2009. június 15-i hatállyal kilép a nagykanizsai Fidesz-frakcióból, képviselői mandátuma megtartása mellett.

Érdeklődésünkre a polgármester jelezte: a hiteles aláírással ellátott levelet érvényesnek ítéli, s ezért kötelessége intézkedni Szőlősi Márta Piroska új, függetlenként való elhelyezéséről a nagykanizsai közgyűlésben.

Marton István hozzátette: a törvény értelmében az a képviselő, aki kilép a frakciójából, 180 napig nem csatlakozhat más közgyűlési csoporthoz.

A sajtótájékoztatót követően lapunk telefonon érte el Szőlősi Márta Piroskát, aki kérdésünkre annyit mondott: nem lépett ki a Fidesz-frakcióból, és semmilyen egyéb kérdésre nem hajlandó válaszolni. A továbbiakban pedig elérhetetlen lesz, mivel elutazik.

Marton István érdeklődésünkre rámutatott: a nagykanizsai közgyűlés semmiképpen nem működésképtelen, hiszen még ha függetlenként folytatja is önkormányzati munkáját Szőlősi Márta Piroska, akkor is együtt szavazhat a Fidesz-frakcióval.

Tény, hogy a levélben meghatározott napon éppen ülést tartott a kanizsai önkormányzati képviselő-testület, és Szőlősi Márta Piroska a Fidesz-frakcióban foglalt helyet, szavazataival ezen csoportot támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!