Tengeri "farkasok" kicsiben (képgalériával)

Nagykanizsa - Számos, láthatóan nagy műgonddal elkészített csatahajót, fregattot (ezekből van több), repülőgépet és harckocsit tekinthetnek meg az érdeklődők a Kanizsa Centrum Bevásárlóközpontban május 24.-ig látogatható kiállításon. Persze, csak kicsiben.

zaol.hu

A látványos kiállítás ugyanis makettkészítők féltett műkincseit teszi közszemlére. A nagyrécsei Somogyi Imre 1995 óta készít maketteket. Sétált az utcán, egy kirakatban meglátott egy makett-készletet tartalmazó dobozt, amelynek külső grafikája rabul ejtette.  Olyannyira, hogy azóta sem tud szabadulni...A kiállításra több kincsét is elhozta, de a legbüszkébb a Yamato nevű japán csatahajó másolatára.

- Ez volt a valaha megépített legnagyobb csatahajó - mondta. - Szomorú véget ért, amikor 1945. április 7-én egy öngyilkos bevetésre küldték Okinawa felmentésére, ahol az amerikai repülőgépek néhány perc leforgása alatt szétbombázták. Somogyi Imre jelezte: a makett két-két és fél év alatt nyerte el végső formáját.


További képekért klikk a fotóra!
Fotó: Horváth-Balogh Attila


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!