Mi került milliókba a tűzcsapok ellenőrzésekor?

Nagykanizsa - Időnként feszült hangulat uralkodott a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. hétfői éves beszámoló közgyűlésén, miután a több polgármester bírálta a társaság gazdálkodását.

Sámel József

A hétfői közgyűlésen a tulajdonos önkormányzatok először a tavalyi  gazdálkodásáról, a különböző fejlesztésekről kaphattak információt Kassai Zoltán vezérigazgatótól. Mint elhangzott: nem csak a Molnáriban lévő vízműtelep felújítása történt meg tavaly, hanem a kanizsai  irodaházé is, ahol szintén múlt századi állapotok uralkodtak. Kassai Zoltán kitért a Magyar utcai átemelő-telep rekultivációjára is, ami szintén súlyos tízmilliókba kerül, hiszen  az elmúlt évtizedben  a Vízmű rendszeresen oda hordta a beton és egyéb törmeléket, melyet kénytelenek  most eltüntetni.

A beszámolóval kapcsolatban több kérdést is kapott a vezérigazgató a polgármesterektől, így többek között azt firtatták, miért növekedett 30 millióval a vízdíjakból származó kintlévőség, miért került olyan sokba  mintegy 17 millió forint  a szennyvízbírság, s miért kellett milliókat költeni a tűzcsapok ellenőrzésére.

Utóbbira azért, mert törvényi előírás -  derült ki a vezérigazgató válaszából, aki a kintlévőségek emelkedésével kapcsolatban hangsúlyozta: nem várható a jövőben sem, hogy csökkenni fog a kintlévőség, a vizet ugyanis nem lehet elzárni azoknál, akik nem fizetnek a szolgáltatásért.

A tagság, miután elfogadta a 2008. évi beszámolót, a gazdasági válságra való tekintettel,  felére csökkentette  a felügyelő bizottság és az igazgató tanács tagjainak tiszteletdíját.

 
Az ülés végén Marton István nagykanizsai polgármester azt kezdeményezte, hogy június közepére ismét hívják össze a közgyűlést, melynek témája  a jelenlegi vezérigazgató visszahívása lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!