A Nemzeti Vágtára igyekeznek

Keszthely - Lovakkal és lovasaikkal telt meg szerdán a Fő tér. A Balaton-parti város volt ugyanis az induló állomása a VELO Túra nevű programnak. Ennek keretében egészséges és mozgássérült lovasok együtt lovagolnak Budapestig. A tervek szerint május 30-ára, a Nemzeti Vágtára érnek a fővárosba.

zaol.hu

A tizenkét fős csapat a körülbelül háromszázötven kilométeres túra után majd egy tiszteletkört tesz meg a versenypályán - kezdte Tihanyi Endre, a VELO Alapítvány marketingvezetője. 




 
-  Négy hónapos előkészület után épek és sérültek fognak ez alkalommal össze, hogy megmutassák, lovagolni bárkinek lehetősége van. Felhívjuk a figyelmet a lovasterápia lehetőségeire is, mely mind a testi, mind az értelmi nehézségekkel küzdők számára fejlesztőeszköz lehet.  





A szervező alapítvány Vácrátóton régóta üzemeltet egy szabadidőközpontot, ahol gyógypedagógusok és más szakemberek felügyelete mellett szállhatnak nyeregbe a nem teljesen egészségesek is. Többek között egy a középkori lovagoknál használatoshoz hasonló emelőgép segíti őket a felszállásban, valamint ülő röplabdapályán is múlathatják a táborban az időt.  

Dr. Hajdi László, a kuratórium elnöke megjegyezte: a lovaglás kitartást igényel, személyiségfejlesztő hatása e sportnak kétségbevonhatatlan.



Fotók: Petrovics Ernő


- Keszthely, Tapolca, Veszprém és Székesfehérvár is utunkba kerül, Nagy Balázs lovasoktató vezeti a csoportot a túra során  - mondta Oszter Alexandra, aki a celeb futamon vesz majd részt a Nemzeti Vágtán, s az ott kapott pénzösszeget a szervező alapítványnak ajánlotta fel.  - Hétéves korom óta lovagolok, Berci nevű lovammal indulok majd a versenyen, s e túrán készülök fel a megmérettetésre. Amúgy nagyon szeretem a lovakat, mert őszinte állatok. Alapvetően nyugodt természetűek, így a lovasra is átterjed nyugalmuk.


A VELO Túra  állomásai:

• Május 20.: Keszthely, Várvölgy, Nemesvita
• Május 21.: Nemesvita, Tapolca, Salföld, Kővágóörs, Zánka
• Május 22.: Zánka, Nemesvámos
• Május 23.: Nemesvámos, Veszprém, Vilonya
• Május 24.: Vilonya, Úrhida
• Május 25.: Úrhida, Székesfehérvár (Bregyó), Csala, Pázmánd
• Május 26.: Pázmánd, Sóskút
• Május 27.: Sóskút, Törökbálint, Budapest XXII. kerület
• Lópihenő
• Május 30-június 1.: Nemzeti Vágta


Forrás: Zalai Hírlap - Petrovics Ernő, velotanya.hu,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!