Távozik Bencze Tamás, a Zala Volán-ZTE edzője! (frissítve)

Zalaegerszeg - Kedden kikapott a fővárosban a Zala Volán-ZTE NB I A-csoportos női kosárlabdacsapata a BSE vendégeként, s ezzel a hatodik helyezést szerezte meg a bajnokságban. Szerdán pedig bejelentették: Bencze Tamás vezetőedző távozik a csapat éléről két évre a Szeged csapatát veszi át.

zaol.hu

A váltást nem a keddi vereség generálta, hiszen régóta nyílt titok volt, hogy Bencze Tamást más csapatok is csábítják. A szakember azonban addig nem írt alá új csapatához, amíg nem fejeződött be a szezon, szerdán viszont ő maga jelentette be: két évre a bajnoki ezüstérmes Szeged gárdájának élére áll.

- A váltásnak elsősorban szakmai oka van, de magánéletbeli tényezők is szerepet játszottak ebben - mondta Bencze Tamás. - Nagyon sokat köszönhetek a Zala Volán-ZTE-nek, hiszen öt éve itt kezdtem meg edzői pályafutásomat. Ez hosszú időnek számít a mi szakmánkban egy helyen, s egy idő után eljön a váltás ideje.   Már tavaly is szó volt róla, hogy Szegedre távozom, de akkor úgy alakultak a dolgok, hogy mégis maradtam a Volánnál. Most úgy megyek el, hogy májusban még maradok, hiszen azt is vállaltam, hogy a jövő évi keret kialakításában én is segítek. A vállalat és a város egyeztetése után gazdaságilag adott lesz egy hasonló képességű együttes kialakítása, s most ez a munka következik. A helyemet a csapat élén nagy valószínűséggel eddigi segítőm, Gáll Tamás veszi majd át.

S hogy mely játékosok maradnak Egerszegen a csapatból? Erre most még nehéz választ adni. Információink szerint Pungor Krisztina Szekszárdra, Varga Zsófia Sopronba, Horváth Zsófia pedig Győrbe tart, ám hivatalosan ezt most még nem erősítették meg. A csapat többi tagjával  is egyeztetnek még.

Visszatérve Bencze Tamásra: a szakmember  aki tavaly  néhány hónapig a magyar női válogatott élén is állt  nem titkolta:  nem szeretne végleg elbúcsúzni Zalaegerszegtől.
- Negyven évet itt éltem, minden ideköt, úgyhogy egyáltalán nem szakadok el a várostól. Hogy mikor térek vissza, erre most még lehetetlen lenne  válaszolni - tette hozzá.

Információ: ZH - Kerkai Attila

Fotó: ZH archív

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!