Szegezdi Róbert kapta a Gábor Miklós-díjat (fotókkal frissítve)

Zalaegerszeg - A Hamlet előadáson Claudius szerepében nyújtott alakításáért idén Szegezdi Róbertnek, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház tagjának ítélték oda a Gábor Miklós-díjat.

zaol.hu

Az elismerést Gábor Miklós halála után két évvel, 2000-ben az özvegye, Vass Éva alapította, s minden évben a legjobb Shakespeare-alakítást nyújtó színésznek adják át. Idén a kuratóriumi tagok (Ascher Tamás, Meczner János, Spiró György és Koltai Tamás) döntése alapján Szegezdi Róbert kapta a díjat. 


Szegezdi Róbert átveszi a díjat (háttérben a zalaegerszegi társulat tagjai)

Az ünnepélyes díjátadásra a  művész 90. születési évfordulójának előestéjén, hétfőn, Hevesi Sándor Színházban a Holdvilág és utasa előadás végén került sor. 


Szegezdi Róbert díjának a Hamlet rendezője, Bagó Bertalan is örül

Szegezdi Róbert, aki a 2009-2010-es évadra nem kapott szerződést az egerszegi Színházhoz, az MTI-nek elmondta, hogy a Gábor Miklós-díj az első országos elismerés színészi munkáért. Büszke a díjra, ami azért is örömteli esemény az életében, mert 1986-ban, pályafutás elején éppen egy Hamlet előadáson lépett először színpadra. 


Szegezdi Róbert Claudius szerepében nyújtott alakításáért érdemelte ki a Gábor Miklós-díjat

Fotók: Pezzetta Umberto

Szegezdi Róbert élete egynegyedét, pályájának legfontosabb korszakát Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színházban töltötte. Néhány héttel ezelőtt még úgy tűnt, hogy a zalaegerszegi korszak véglegesen lezárul: írásban arról tájékoztatatták, hogy a jövő évadtól nem hosszabbítják meg a szerződést. A színház direktor lemondása után az új vezetőség azonban újabb lehetőséget, szerepeket ajánlott fel a színművésznek, aki ekkor már elfogadta a kecskeméti teátrum felkérését. Így a jövő évadban Zalaegerszegen Bereményi Géza darabjában, Kecskeméten pedig további három színpadi szerepben láthatja a közönség a Gábor Miklós-díjas színészt.




Klikk ide, és nézze meg képekben a Hamlet című előadást, melyért Gábor Miklós-díjat kapott Szegezdi Róbert.


Forrás, ZH, MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!