Mikor lesz ebből golfpálya?

Zalacsány - Az idén biztosan nem rendeznek golfversenyt a Zalacsány és Kehidakustány között területen, a pálya régóta elhagyatottan áll. A Zala Springs Resort csoportnál úgy nyilatkoztak: a recesszió közbeszólt, ám dolgoznak a projekten.

zaol.hu

Az építkezés lendületesen kezdődött, aztán évekkel ezelőtt megszűnt a mozgás a területen. Többen - akik a golfpálya miatti idegenforgalmi fellendülésre alapozták jövőjüket, s beruháztak - kezdtek aggódni. Zalacsány önkormányzata a létesítményből származó idegenforgalmi adóra számítva vett fel hitelt a községháza építésére.

 - Anyagi gondunk nincs, a hitel fizetésére ugyanis három év türelmi időt kaptunk. Bízunk benne, hogy 2010-ben újraindul a munka, megnyílik a pálya, s elkészülnek a tervezett létesítmények - fogalmazott Nagy Lászlóné polgármester.


Az utóbbi időben nem végeztek látványos munkát a területen
Fotó: Sámel József

A folytatásra vonatkozó kérdésekre e-mailban kaptunk választ a Zala Springs Resort csoporttól. Mint írták, tavaly a golf üdülőfalu központi ingatlanjaira vonatkozó jogerős építési engedély megszerzésén dolgozott a  cég, a háttérmunkák a területen valóban nem jártak látványos munkavégzéssel. A kibővült wellness hotel a megnövekedett fürdőrészleggel 2008. augusztus végén, a spa hotelt övező apartmanfalu pedig decemberben kapta meg az építési engedélyt. A globális szintű gazdasági - ezen belül a pénzpiaci - válság kirobbanása az iparágak közül különösen súlyosan érintette a nagy értékű hiteleket mozgósító ingatlanfejlesztői piacot. A Zala Springs Resort különösen érintett, hiszen a bankok - nemzetközi szinten mindenütt - leginkább a luxustermék kategóriába eső fejlesztésektől vonták meg a támogatást. Mivel a jelen pénzpiaci helyzet, valamint Magyarország gyenge tőkevonzó mutatói nem kedveznek az ilyen típusú beruházásoknak, a fejlesztők várják, hogy a projektet meghatározó viszonyok pozitív irányba mozduljanak el. 

Leírták: a terület őrzés-védelme nem szűnt meg, azt a csoport saját erőforrásaiból biztosítja. A kérdésre, hogy árulják-e a területet, s mi lesz golfpálya jövője, a következő választ kaptuk: a tulajdonosi kör - a recesszió hatására - az utóbbi hónapokban minimalizálta tevékenységét, ugyanakkor továbbra is a projekt megvalósításán dolgozik.

Ha elkészül, nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas lesz a tizennyolc lyukú Zala Springs golfpálya. A területe 171 hektár, azon két mesterséges tavat is kialakítottak. A tervekben szerepel ötcsillagos wellness hotel, üdülőfalu építése, fürdő kialakítása, s éttermeket, konferencia helyiségek, sőt, borklub is.

ZH információ: Sámel József


A golfpálya története a ZH online felületén:
(a cikkek elolvasásához kattintson a címekre)


2008. szeptember 17. 
Csak látszólag gyopár
Zalacsány - A golfpályán zajló munkálatok jelenleg egyáltalán nem látványosak, ez azonban nem jelenti azt, hogy a beruházás leállt volna. Információink szerint hamarosan megkezdődik a füvesítés, valamint a hotel és wellness részleg építése.

2008. április 10. 
Látszanak a golfjegyek
Zalacsány - Bár nem tapasztalható túl nagy mozgás a Zalacsány határában készülő golfpályán, a háttérmunkák folyamatosak. Körvonalazódnak az üdülőpark központi épületeinek kivitelezési tervei, zajlik az európai ingatlanértékesítési hálózat kiépítése.

2007. november 10. 
Először csak kilenc lyukkal
Zalacsány - Noha, nagy mozgolódás jelenleg nem tapasztal- ható a Zalacsány és Kehidakustány között épülő golfpályán, a munka mégis folyamatos.

2007. július 31. 
A jövőnek épül
Zalacsány - Amikor a község határában épülő golfpályán leállt a munka, a település vezetése megijedt. Az új községházára felvett hitel visszafizetését ugyanis az abból származó bevételekre alapozták. A bizonytalanság megszűnt, a zalacsányi hivatal és közösségi ház javában épül

2007. május 25. 
Zalai ötcsillagos 
Zalacsány, Kehidakustány - A Zala Springs Resort szíve-lelke már elkészült, a nemzetközi színvo- nalú golfpálya építésének utolsó harmada következik. A beruházással kapcsolatosan nincs oka a kétkedésnek.

2007. április 24. 
Folytatódik a golfpálya építése - A kommunikációs igazgató szerint jövőre fogadják a játékosokat
Zalacsány - Egy ideje semmi mozgás nincs a Zalacsány és Kehidakustány közti golfpályán. Hogy a kezdeti lendületes építkezésnek nyoma sincs, sokaknak feltűnt, s egyre több szóbeszéd is keringeni kezdett a leállással kapcsolatosan.

2006. december 22. 
A nagy durranás még csak ezután következik
Zalacsány - Noha nem nulláról indul a turizmus a településen, a nagy durranás sokak szerint még csak ezután következik. Legtöbben az épülő golfpályától várják az idegenforgalom kiteljesedését. Igaz, akadnak, akik féltik a községet, illetve a fiatalokat a beruházástól, elsősorban az árak elszabadulása miatt.

2006. szeptember 16. 
Feltárulnak a domb titkai
Zalacsány - A település északi végén, a Kőfejtő-dűlőnek nevezett határrészen járva lenyűgöző tájformáló munkálatoknak lehetünk tanúi. Épül a golfpálya, s vele együtt zajlanak a megelőző régészeti feltárások.

2006. augusztus 24. 
Látszik, golfpálya lesz
Zalacsány - Bár a földmunkák még korántsem fejeződtek be, az eddig kialakított, látványosan ívelő domborzati elemek szinte nyilvánvalóvá teszik, hogy a területen golfpálya készül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!