Jövő kedden temetik az Irakban lelőtt magyar férfit

Nagyrada - Az Irakban március végén lelőtt Bogdán Tibort jövő kedden temetik. A lapunk pénteki számában megjelent gyászhír szerint a 36 éves iraki hős és katonai munkatárs Irakban titokzatos, tragikus körülmények között hunyt el.

zaol.hu

Mint arról korábban hírt adtunk, március 26-án a Bagdadtól 20 kilométerrel északra fekvő Tádzsi város amerikai támaszpontján tragédia történt. Egy amerikai katona lelőtte egy magyar férfit.  Mint lapunk akkor megtudta, az áldozat a 36 éves nagyradai Bogdán Tibor volt, aki  teherautó-vezetőként a TOIFOR alkalmazásában állt. A férfi február 11-én  hagyta el Magyarországot, s augusztusra várták vissza szerettei, köztük 6 éves kisfia...

A férfi holttestét április 11-én hajnalban a legnagyobb titokban szállították haza.

A vád szerint a 25 éves Carl T. Stovall III.  őrvezető volt az elkövető, ám mivel a hadsereg jelentése nem részletezi az emberölés körülményeit, még ma sem tudni pontosan részleteket arról, hogy  miért is kellett meghalnia Bogdán Tibornak.  

A férfi gyászhírében szerettei az alábbi sorokkal búcsúznak: 

        "Vágytam maradni még szeretteim között, 
        A sors végül ellenem döntött, 
        Búcsúzni nem tudtam, ajkam nem engedett, 
        Amit mondtam volna, tudja, ki szeretett."


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!