Kiválasztották az M9 autópálya két szakaszának tervezőit

<b>MTI, ZH</b> - Az M9 autópálya Szombathely-Vasvár, valamint Kaposvár-Nagykanizsa közötti szakaszának a tervezését az M9 Kapos konzorcium és az Unitef ’83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. nyerte nettó 195 millió forintért - a hirdetmény a Közbeszerzési Értesítő pénteki számában jelent meg.

zaol.hu

A Kaposvár-Nagykanizsa közti szakasz mintegy 70, míg a Szombathely-Vasvár közti 25 kilométer hosszú lesz. A tervezőnek az előzetes környezetvédelmi határozat megszerzése mellett el kell készítenie a két gyorsforgalmi útszakasz tanulmánytervét is. Ebben legalább három nyomvonalváltozat vizsgálata szükséges, amelyek közül legalább kettő legyen alkalmas az autópályán engedélyezett, óránkénti 130 kilométeres sebességre.

A nyílt közbeszerzést az M9 Kapos konzorcium és az Unitef ’83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. nyerte, nettó 195 millió forinttal. 
A tender nyertesei a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást kínáló ajánlattevők lettek. A teljes összegből az M9 Kapos konzorcium 146 millió, míg az Unitef ’83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. 49 millióval részesedik. Mindkét cég budapesti székhelyű - tájékoztatott az MTI. 



Az M9-es pályával a Zalai Hírlap online felületén is többször foglalkoztunk (kattintson a címekre).


2009. február 24.
Még messze van az M9-es
Az M9-es út megépítése még sokáig várat magára, derült ki a szaktárca válaszából tegnap a parlamentben. A kérdést dr. Gyimesi Endre zalai országgyűlési képviselő tette fel. 

2009. február 11. 
Keveslik a pénzt
Az oktatási intézményekre és a turizmusfejlesztésre nem jut elég pénz, s megyénk a nyugat-dunántúli régióban kedvezőtlen helyzetben van.

2009. február 4. 
A 86-os végórái?
A szaktárca ígéretével ellentétben egyelőre nem várható a 86-os főút zalai burkolatmegerősítése. Ezt az érintett falvak polgármesterei és a Magyar Közút Kht. szakemberei is megerősítették. 

2009. január 21. 
Együtt az M9-es útért
A zalai polgári politikai erők szerint van egyetértés a nyugat-dunántúli régió tervezett észak-déli gyorsforgalmi útjának nyomvonaláról, s közös fellépésre hívnak mindenkit. 

2008. december 13. 
Zalának fontos az M9-es
Az M9-es autópálya teljes hosszban történő megépítését szorgalmazza az SZDSZ megyei szervezete - hangsúlyozta tegnapi tájékoztatóján Kovács Kálmán megyei elnök.

2008. december 12. 
Városi lobbi az M9-esért
A közelmúltban több konkrét lépést tettek, illetve további összefogást sürgetnek a megyeszékhely vezetői a térség fejlődése szempontjából kulcsfontosságú M9-es gyorsforgalmi út mielőbbi megépülése érdekében.

2008. december 8.
Út nélkül megállunk a növésben
Az M9-es gyorsforgalmi utat érintő levelet juttat el ma Gyurcsány Ferenchez dr. Szigethy István ügyvéd, volt országgyűlési képviselő. Írását a zalai közéletet megszólító gondolatait együtt küldte el szerkesztőségünkhöz.

2008. június 13.
Ütemezetten zajlik az útkorszerűsítés
Öt éven belül EU-s források igénybevételével megvalósulnak a tervszinten régóta napirenden lévő közúthálózati fejlesztések. Erről tegnap a városházán tartottak sajtótájékoztatót a beruházó képviselői.

2007. augusztus 18.
A nehezén már túl vagyunk?
Az elmúlt hetekben nagyszabású regionális fejlesztésekről érkeztek hírek, melyek megyénk sorsát is befolyásolják. Erről is faggattuk a Nyugat-dunántúli Regionális Tanács elnökét.

2008. augusztus 16. 
Az M9-es a kiút
Az M9-es autópálya mielőbbi megépítését szorgalmazzák jobboldali politikusok, városvezetők, hangzott el Manninger Jenő és Gyutai Csaba sajtótájékoztatóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!