Jelentése van az álomnak

<b>ZH</b> - Álmaink gyakran árulkodnak rólunk. Az álomképek sok esetben utalhatnak a jövőnkre is. Egyesek a rossz álom miatt izzadságban fürödve ébrednek, míg mások nem akarják még a szemüket sem kinyitni, mert alvás közben nagyon kellemes élményekben volt részük.

zaol.hu

Saját álmaink megfigyelése és azok üzenetének megfejtése a legtermészetesebb módja annak, hogy meghallgassuk saját magunkat. Az álom mindig súg nekünk valamit és külön nyelve van: az  érzések nyelvén szól hozzánk, s érzéseinket közvetlenül szólítja meg. Azok az emberek, akik nem mernek vagy nem tudnak azonosulni a saját érzéseikkel, gyakran el is felejtik az álmaikat, mire felébrednek. 

Az álmaink ajándékok, érdemes és hasznos érteni a jelzéseiket. Ajánlatos megbecsülni az álmainkat, hiszen nem elhanyagolhatók a lelki egyensúlyunk, az életünk, az egészségünk érdekében. Az álmok kendőzetlenül tudósítanak a valós helyzetről, szembesítenek minket azokkal a dolgokkal, érzésekkel, amelyeket napközben hárítunk, amelyekkel nem akarunk szembesülni. Az álom a tudatalattink nyelve, képekben és szimbólumokban beszél hozzánk, és remek tanácsokat ad a legkülönfélébb élethelyzetekben. A lelki krízisek megoldásában nagyon sokat segít az álommunka. Az álmok sokat segítenek az önismeret gazdagításában is. Ha jobban ismerjük magunkat, az életünket is jobban tudjuk tervezni.

Vannak olyan szimbólumok, amelyeknek a tudat alatti érzéseinkre, illetve a jövőnkre nézve lehetnek jelentéstartalmai.  

Esés, zuhanás: az önbizalomhiány jele. Félünk az előttünk álló nehézségektől.

Hiábavaló menekülés: nem tudunk elszaladni, pedig a veszély a nyomunkban van. Ez elintézetlen feladatokra vagy rossz hírekre utalhat.
 
Autózás: a túl nagy sebesség jelenthet újdonságokat az életünkben. A baleset viszont előrevetítheti egy elveszett tárgy megtalálását.
 
Gyerekek: a játszadozó gyermekek a boldogság és a jó közérzet szimbólumai. Ha egy anya beteg gyermekről álmodik, biztos, hogy a csemetéje a legjobb egészségnek örvend!

Pénz: ha pénzt veszítünk el álmunkban, váratlan házi áldás ér minket. Ha pénzt adunk ki, pozitív előjelei vannak a jólétnek. 

Evés: ha sokan üljük körbe az asztalt, jót jelent. Ha viszont az étkezés hirtelen fébeszakad, lehet, hogy problémák adódnak a családban. 
 
Sport:
az edzés arra utal, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, jó a közérzetünk, kedvelnek minket.

Repülés, repülőgép: a megfontoltságot, a karrier- és a hatalomvágyat jelképezi.

Válás: aki válásról álmodik, az többnyire boldog házasságban él. A nem házasságban élőknek viszont tanácsos partnerük hűségét felül- vizsgálni.

Úszás, víz: ha a szárazföld felé úszunk, minden bizonnyal sikerül jól vennünk az akadályokat az életben. Ha egyre messzebb úszunk a parttól, azt jelenti, hogy a hétköznapokban elveszítet- tük a tájékozódási képességünket.
 
Szex: frusztrált kapcsolat a szexben és vágy a változás iránt.

Értelmetlen keresés: a hiábavaló erőfeszítés jele, illetve változtatnunk kell egy kudarcra ítélt kapcsolaton. 
 
Halál: ha álmunkban meghalunk, azt jelenti, megszabadultunk problémáktól vagy betegségektől. Ha valaki más halálát álmodjuk meg, vélhetően örökség áll a házhoz. 

 Meztelenség: a sérülékenység jele, de az is lehet, hogy nagyobb figyelemre vágyunk. Ha másokat látunk pucéran, lehetőleg ne bízzunk meg mindenkiben naivan.

Vadállatok: figyelmeztetés, hogy óvakodjunk egyes emberektől, akik valamilyen szempontból szerepet játszanak az életünkben, de eddig nem ismertük fel valódi énjüket.
 
Nevek: ha a saját nevünket halljuk álmunkban, jó hírekre számíthatunk. Ha nem a saját nevünkön szólítanak meg, akkor problémákra van kilátás. Amennyiben nem emlékszünk a saját nevünkre, az figyelmeztető jel: nemkívánatos afférba bonyolódhatunk.
 
Dicsőség:
ha arról álmodunk, hogy híresek leszünk, védjük magunkat a csalódásoktól, és adjunk alább az elvárásainkból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!