Döbbenetes állapotok az alsóerdei szabadidőközpontban (képgalériával)

Zalaegerszeg - Rendkívül elhanyagolt az alsóerdei szabadidőközpont. A hasznosításával kapcsolatos korábbi tervekből nem lett semmi, de most új kezelő, az Apáczai ÁMK szeretné életre kelteni a komplexumot.

Szabó Judit

Kifosztott és lepusztult a város egyik legszebb zöldterületén található alsóerdei szabadidőközpont. Az egykori Erdei Színház eszközeiből minden használhatót elloptak, a színpad alá hajléktalanok költöztek, s a nyári táborozókat hajdan kiszolgáló étterem is elhanyagolt, üresen áll. A terület eddig a Keresztury ÁMK-hoz tartozott. Cserpes Attila intézményegység-vezető érdeklődésünkre elmondta: pénzhiány miatt nem tudtak több figyelmet fordítani a létesítményre.

- Évente saját forrásból 6-700 ezer forint jutott rá, ez évi négyszeri fűnyírásra, kétszeri nagytakarításra és állagmegóvásra volt elegendő.


A kezelői jogot a legutóbbi közgyűlésen az Apáczai ÁMK-nak adta az önkormányzat. Bogdán Marianna igazgató elmondta: szeretnék rendbe tenni a létesítményt, programokkal megtölteni, elsősorban bulikat, koncerteket rendezni a fiataloknak. Közbevetésemre, hogy a zajos rendezvények bizonyára tiltakozást váltanak ki a Kertvárosban, megjegyezte: sajnos a társadalom toleranciája alacsony a fiatalokkal szemben.

- A különböző korosztályoknak különböző igényei vannak. Ha ezt nem vesszük tudomásul, csapjuk be magunkat és mondjuk azt, hogy a fiatalok kizárólag lírai verseket akarnak hallgatni író-olvasó találkozókon, és egyáltalán nem akarnak dühöngeni, bulizni, mert mi sem akartunk, ugye? Természetesen ez nem így van.

Az igazgató alkalmasnak tartja az ifjúság kikapcsolódására az alsóerdei helyszínt, de sportcélú hasznosításban is gondolkodik, s elmondta, az ÁMK nyugdíjasklubja is várja már, hogy birtokba vehesse.

- Van forrásuk a terület gondozására?

- Nincs, illetve a legnagyobb forrásunk van, az emberi erőforrás, az akarat, hogy csináljuk meg. Ha elindulunk ezen az úton, bemutathatjuk majd a fenntartónak és a pályázatokban, hogy eddig jutottunk, és most kell a segítség.

Az első, társadalmi összefogásra épülő nagytakarítási akciót áprilisra tervezik.

Nézze meg képgalériánkat! Klikk ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!