Csonkítások, kivágások! A fák itták meg a levét

Barátsziget - Egyeztetés nélkül, katasztrofális munkát végezve egyszerűen kivágtak több, a lengővezeték közelébe érő fát a birtok szélén. Ezt a helybéli Takács Béla panaszolta, mondván: pontosan nem tudja, kinek a tulajdonában vannak az árok és a szántóföld határában álló fák, ám azok közül többet alaposan megcsonkítottak, kivágtak.

Sámel József

- Én megértem, hogy az ágak elérik a vezetéket, s azok nyesése esetleg a tulajdonos feladata lenne, ám ennek ellenére lehetne normális munkát végezni - fogalmazott a Barátsziget és Kehidakustány közti területen, mutatva az út menti gazba és a vetésre döntött, térdmagasságban kivágott fákat, az ott hagyott törzseket, ágakat. - Nem értem, miért nem lehet egyeztetni. Nekem ezzel plusz munkát adtak, rendezni kell a területemet a környezetvédelmi előírások miatt is. Ugyanakkor nem értem, hogy a szintén az árok partján álló hatalmas, korhadt, öreg fákat miért nem nyesik meg, vágják ki. Veszélyesek. A lakott területen is állnak fenyők, melyek elérik a vezetéket.



Takács Béla: egyeztetéssel normális munkát lehetne végezni
Fotó: Sámel József

Takács Béla nem tudja, ki végezte a munkát, ennek az információnak próbálkozásunk ellenére egyelőre nekünk sem sikerült birtokába jutnunk. Valószínűleg alvállalkozók vágtak, mint mindenütt, s mint mindig, egyeztetés nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!