Zalabaromfi: újabb tüntetésre készülnek a dolgozók (új képekkel frissítve 14:42)

<b>Zalaegerszeg</b> - Csütörtök délelőtt óta fekete zászló leng a Zalabaromfi üzeménél: a dolgozók gyászolják a több mint 30 éves múltra visszatekintő üzemet, ahol a nap folyamán kikapcsolják az áramot. A munkások helyzete teljesen bizonytalan, ezért újabb tüntetésre készülnek.

zaol.hu

- Igen, magam tűztem ki a zászlót - mondta elcsukló hangon Tóthné Kiss Teréz, a Zalabaromfi üzemi tanácsának elnöke. - Ma van itt az utolsó napunk. Ez mit jelent? Azt, hogy egy kicsit meghalunk minden. Én is harminc éve dolgozom itt. Az egész életünk, a fiatalságunk itt telt. És sokan vagyunk ilyenek. Akármilyen volt, akkor is itt éltük az életünket. Mi ültettük az első fákat az üzem körül. És pénteken ide már nem jön be senki. A maradó irodai dolgozók számára a szomszédos Goldsunban béreltek egy irodát. Oda még a könyvelők, pénzügyesek, a munkaügy átmehet, mert itt a Zalabaromfinál már sem fűtés, sem villany nem lesz, nem lehet dolgozni. De én még mindig bízom abban, hogy valami lesz. Olyan érzésem van, hogy valahonnét valaki jön és azt mondja, nem zárunk be.

- A Zalabaromfi dolgozói október 8-án tüntetni akarnak Zalaegerszegen a CIB Bank előtt, majd Budapestre is szerveznek demonstrációt – folytatta Tóthné Kiss Teréz. – A munkások így kívánják felhívni a figyelmet helyzetükre. 

A szeptemberi béreket október 10-ig kell kifizetni, ehhez azonban ismét fel kell szabadítani a cég számláit. Tóthné Kiss Teréz elmondta, ha ez a jövő hétig megtörténik, akkor mégsem mennek demonstrálni. 

A Zalabaromfi és a CIB Bank már három hete tárgyal – ezidáig sikertelenül. 

    


A további részleteket keresse a pénteki Zalai Hírlapban! 

Az elmúlt hetek legolvasottabb témájának kronológiája:


- Az első hírek a Zalabaromfi Zrt.  számlájának zárolásáról és szeptember 10-dikén dolgozók demonstrációjáról

- Nemes Imre, a Zalabaromfi vezérigazgatója sajtóközlemény adott ki szeptember 11-én.

- A cég 2008. szeptember 11-dikén 13 óra 30-kor munkásgyűlést tartott, melyen a cég jelenlegi helyzetéről adnak tájékoztatást.

- A dolgozók és a beszállítók szeptember 11-dikén délután a CIB Bank előtt demonstráltak. 

- A Zalabaromfi-vész sokakat érint...

- dr. Gyimesi Endre felszólalt a parlamentben

- Szeptember 17-én a beszállítók és a dolgozók Budapesten demonstráltak

- Nem sokkal a demonstráció után megkapták bérüket a dolgozók

- Bért kaptak, de kérdés, hogy munka lesz-e, hiszen szeptember 18-án arról adtunk hírt, hogy áll a termelés a Zalabaromfiban

- Szeptember 22-én újabb egy hét kényszerszabadságra küldték a dolgozókat


És ezzel még nincs vége....


Ezek is érdekelhetik