Posta helyett

<b>Nagykanizsa</b> - Szerdától házipénztárba fizethetik be az ügyintézéshez kapcsolódó illetékeiket az okmányiroda ügyfelei. Eddig ezt a helyben működő kihelyezett postahivatalban tehették meg, amely azonban bezárt.

zaol.hu

Mint azt Deák Tamástól, az iroda vezetőjétől megtudtuk, 2003-ban a polgármesteri hivatal kérte az okmányirodai postaszolgáltatást, annak érdekében, hogy az ügyfelek helyben is befizethessék csekkjeiket. A Magyar Posta vezetői akkor méltányolták a kérést, ami azért volt szerencsés, mert még nem állt rendelkezésre a házipénztárak működtetéséhez szükséges informatikai háttér, de a szükséges jogszabályi környezet sem.

Mára megteremtődtek a feltételek, ráadásul a Posta a közelmúltban úgy döntött, hogy gazdaságossági okok miatt felszámolja az okmányirodai kispostát. Ekkor a polgármesteri hivatal vezetése elhatározta, hogy a továbbiakban úgynevezett házipénztárban teszi lehetővé az illetékek befizetését - úttörőként, hiszen Deák Tamás információi szerint az országban még nem sok ilyen működik, a legközelebbi Szombathelyen. Hozzátette azt is: szerda délután volt a házipénztár első éles üzeme, s nem volt fennakadás az ügyintézésben.

Ezek is érdekelhetik