Önkormányzatokat büntetett meg a hatóság a falugondnoki buszok használata miatt

Csaknem 850 ezer forintos bírsággal sújtotta <b>Homokkomárom</b> önkörmányzattát a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) a falugondnoki jármű nem rendeltetésszerű használata miatt. Hasonló cipőben jár <b>Fűzvölgy</b> és <b>Nemespátró</b> önkormányzata is.

zaol.hu

 - A Nemzeti Közlekedési Hatóságtól három hete kaptunk egy ellenőrzést, melyet nem sokkal később egy levél követett, amelyben súlyos szabálytalanságokra hivatkozva 850 ezer forintos bírsággal sújtották a települést - idézte fel a történteket Bodó Tamás Homokkomárom polgármestere.

- Konkrétan arról van szó - folytatja Bodó Tamás, -  hogy az egyik közeli település gyermekeit fuvaroztuk szívességből Gyenesdiásra, mert az egyik programunkra eljöttek ingyen szerepelni. Ám ezt az utat nem titkoltuk el, szerepel a menetlevélben is, s hasonlóra korábban is volt példa.
 

A kistelepülések rendszeresen kisegítik egymást. Cserébe bírság jár? 


A fűzvölgyi ellenőrzésen az illetékesek azt kifogásolták, hogy a falugondnoki busz a hahóti óvodásokat a kanizsai buszállomásról elvitte az uszodáig, s vissza. A két település közötti utat már a menetrend szerinti járattal tették meg a kicsik - tudtuk meg a település polgármesterétől Schmidt Istvántól.

Társaihoz hasonlóan a nemespátrói polgármester, Gilicze Sándor is méltánytalannak és túlzónak tartja a bírságot, s hangsúlyozza: nem származott bevétel a fuvarból. 

Vajon van esély a bírság mérséklésére?
Mit mond a vonatkozó rendelet?
Mi a Nemzeti Közlekedési Hatóság álláspontja? 
Ide kattintva megtudhatja!

Ezek is érdekelhetik