A padlás története a Kvártélyházban

Zalaegerszeg (pgy) - Június 19-én kezdődik és szeptember 6-ig tart a Kvártélyház idei nyári programja. Most is zene, tánc és színházi előadás szerepel a kínálatban.

Péter Gyöngyi

A tavaly felújított Széchenyi téri díszudvar 250 fő befogadására alkalmas színházának második évadját az első nyári szezonban már nagy sikerrel játszott Anconai szerelmesek című zenés vígjátékkal indítják útnak, mondta elöljáróban Tompagábor Kornél, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetője, a darab rendezője. A tavaly rendre telt ház előtt játszott produkció ezúttal kilenc ízben kerül közönség elé, illetve Budapesten, a Városmajori Színpadon szintén bemutatkozik vele a társulat. Kvártélyház Utazó elnevezésű programjuk egyébként - melyet a megyei közgyűlés támogat, így az elmúlt hónapokban több zalai település lakói is hallhatták az olasz slágereket - június 14-én zárul Keszthelyen.

A múlt évben egy közhasznú kulturális, művészeti egyesület és a Hevesi Sándor Színház bonyolította le a rendezvénysorozatot, idén egy gazdasági társaságot alapított a város a feladatok ellátására. Alapvetően sem a koncepció, sem az elv nem változott, mondta az ügyvezető, a teátrum munkatársai idén is kiveszik a részüket a munkából.

A tervek szerint július 10-én mutatják be a Kvártélyházban Presser-Sztevanovity-Horváth A padlás című musicaljét. A szerepeket egerszegi és az egerszegi teátrumhoz kötődő művészek formálják. Miként tavaly, úgy idén is fellépnek majd helyi művészeti együttesek, zenekarok is.

A fővárosi Thália Színház Kövek a zsebben című darabjával látogat a megyeszékhelyre Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter. Utóbb említett művész önálló esttel is fellép. A Válicka Citerazenekar francia kapcsolatának köszönhetően az Úrhatnám polgár című mű francia nyelvű változata is színre kerül.

Ezek is érdekelhetik