Bulvár

2011.02.25. 17:07

Kis Vuktól az X-faktor színpadáig: interjú Wolf Katival

Élete mindig is a zene körül forgott, mégsem ismerte a közönség. Egy országos tehetségkutatónak köszönhetően azonban a két gyermekes anyukának mind a köztudatba, mind pedig a nézők szívébe is sikerült belopnia magát. Wolf Katival beszélgettünk zalaegerszegi fellépése alkalmából.

dr. Magyar Nóra

- Február elején debütált legújabb Szerelem, miért múlsz? című dala, amit már több, mint 200 ezerszer hallgattak meg a legnagyobb videomegosztó portálon és már a rádiók is játszák. Számított ekkora sikerre?

- Az hogy ennyien megnézték és az, hogy ennyi pozitív visszajelzést kapok, fantasztikus érzés. Ahogy készítettük, annyira megszerettük a dalt: a zenész, a hangszerelést, a szöveget, hogy mire elkészült, mint egy anya a gyermekét: már nem tudtuk szubjektíven szemlélni. Nyílván az ember szeretné, hogy jól sikerüljön én például annyira izgultam a dalbemutatón, mint egy élő adásnál, ezért is nagyon örülök, hogy tetszik a közönségnek.


- Mesélne a munkálatokról?
 
- A dal viszonylag hamar elkészült. Hihetetlen volt, hogy amikor először találkoztam Rácz Gergővel és Rakonczai Viktorral, ők már teljesen felkészültek belőlem. Nézték az X-faktort, és már tudták, hogy milyen lágéban énekelek, milyen hangokat írhatnak. Viktor a kezdetektől fogva olyan dolgokat mondott, amik teljesen egyeztek az elképzeléseimmel, ezt korábban egyetlen zeneszerzővel sem tapasztaltam. Geszti Péterrel is nagyon jó volt együtt dolgozni, hiszen amellett, hogy ő írta a dal szövegét, a stúdiómunkálatok során is rengeteget segített. Egy éjszaka alatt vettük fel a dalt, és simán megcsinálhatta volna, hogy mondjuk fél óra után hazamegy én már annak is örültem volna. Ehhez képest végig ott volt a felvételek alatt, 6-7 órán keresztül, és végig olyan dolgokat mondott, amik nagyon hasznosnak bizonyultak a felvétel során. Emellett a hamarosan készülő videokliphez is voltak nagyon jó ötletei, amiket fel fogunk használni.
 
- A műsornak köszönhetően teljesen felfordult az élete. Most, hogy így az érdeklődés középpontjában van, milyen Wolf Kati egy napja?

- Most, hogy vége van a műsornak, a fellépéseken kívüli időt én osztom be, s ezt a gyerekekhez igazítom. Mindig lelkiismeret furdalásom van, amikor elmegyek otthonról, de próbálok intenzíven velük lenni, amikor nem dolgozom. Reggel én viszem oviba a nagyobbik lányom, és én is szoktam délután elmenni érte. A pici délelőtt alszik, ezért a megbeszéléseket mindig erre az időszakra tervezem, és csak este, miután lefektetem őket megyek stúdiózni. Fantasztikus érzés, hogy ilyen jól sikerült nekem a műsor, és hogy rengeteg fellépésre hívnak, de elsősorban én anya maradtam és azt szeretném, hogy ők ebből a körülöttem lévő érdeklődésből minél kevesebbet vegyenek észre, éljék csak a maguk kis normális életét.



- Mint mondja, néhány  versenyzővel szemben nem vállal minden napra fellépést.

- Ez így van, hiszen az esti fürdetés, altatás, mesélés, éneklés, olyan szokások, amire nem csak a gyerekeknek, hanem nekem is szükségem van. 
   
- Mit lehet tudni a készülő lemezről?
 
- Az első dal nagyon fontos, hiszen az határozza meg egy lemez hangzásvilágát. Maga a lemezkészítés egy hosszú folyamat, nem akarok azért rohanni, hogy az minél hamarabb kész legyen, inkább legyen jó amit csinálunk. Az hogy az első dal, ilyen gyorsan elkészült és ilyen jó lett, az egy szerencsés dolog, de itt is inkább a minőségre törekedtünk, és csak örültünk neki, hogy amúgy gyorsan elkészült. A lemezen egyébként különböző stílusú dalok lesznek, én például szeretem ezt a disco-s, táncolós zenét, de biztos kerülnek majd fel lírai számok is.
 
- Esetleg tervez valamilyen meglepetést a rajongóinak egy duett formájában?
 
-  A közös fellépéseken Nikolassal mindig eléneklünk egy szép lassú számot. Már mind a kettőnk fejében megfordult, hogy akár lehetne valamit közösen  magyarul is...
 



- Ezután kizárólag szólóban láthatjuk, vagy a régi zenekarával is vállal fellépést?
 
- Egyenlőre még elég sok közös programunk van az X-faktorosokkal és még mindig teltházas koncerteket adunk. Az új dalnak is köszönhetően, pedig egyre több saját felkérést kapok, de alkalom adtán a régi zenekarommal is fellépek, mint sztárvendég. Furcsa helyzet, de ez van - jegyzi meg nevetve.

- Sokan dívának tartják,  hogy tud azonosulni ezzel a szereppel?
 
- Én a műsor alatt, a körülöttem dolgozó profi csapatnak köszönhetően lettem díva. Sokan meg is kérdezték, hogy nincs-e ellenemre ez az egész, de én úgy vágtam bele a műsorba, hogy mikor próbáljam meg ezeket a dolgokat, ha nem most. Bár nagyon élvezem a dívaszerepet a színpadon, elsősorban az a fontos amit énekelek. Ez egy külsőség, ami fontos kelléke egy-egy fellépésnek, de én továbbra is azt szeretném, hogy az emberekben az maradjon meg, ahogy énekelek, milyen érzelmeket közvetítek a színpadon, vagy hogy érzik magukat amikor hallgatják a dalaim. Amikor pedig lejövök a színpadról ugyanolyan normális ember vagyok, mint bárki más.
 
- Mire a legbüszkébb?

- Természetesen a gyerekeimre: gyönyörűnek és tökéletesnek látom őket, bár szerintem minden anya így van ezzel...
 
-  Hamarosan indul a csatorna legújabb tehetségkutatója. Milyen tanácsot adna az indulóknak?
 
- Egyrészt legyenek bátrak és őszinték, másrészt pedig legyenek nyitottak a változtatásokra. Higgyenek a velük dolgozó profi csapatnak és hagyják, hogy kihozzák belőlük a maximumot.



A SZENTENDREI WOLF-ÁRAMLAT
Még csak hét éves volt a szentendrei kislány, amikor a Vuk című  rajzfilm betétdalának köszönhetően   tehetségére  az egész  ország felfigyelt... A zenész családban nevelkedett Kati később sem fordított hátat  a zenélésnek, hiszen szolfézs-karvezetés tanári  diplomájának megszerzése mellett számos zenekarban is énekelt. A nagy áttörést a 2010-es év jelentette számára: az X-faktorban bejutott a legjobb hat versenyző közé. Eddigi albumai a Wolf - áramlat és Az első X címet viselik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!