Bulvár

2015.08.21. 16:25

Próba és próba - Magyar filmzenékre vonulnak be a Zala Szépe versenyzői

Zalaegerszeg - Míg az ország többsége a négynaposra nyúlt hét végét pihenéssel tölti el, a Zala Szépe döntősei keményen próbálnak.

Arany Gábor

Így volt az huszadikán, pénteken, és szombaton a verseny előtt sem lesz nyugtuk. Péntek délelőtt a városi sportcsarnok kis termébe toppanva a Meseautó című film zenéje fogadott minket. A visszhangos falak között a lányok feszült figyelemmel próbálták megérteni Stefán Gábor koreográfus és Tompagábor Kornél rendező instrukcióit. Utóbbi, a döntőt lebonyolító Kvártélyház ügyvezetője elárulta, a döntősök számára az öltözetekhez – fürdőruha, utcai és estélyi – illő jeleneteket, koreográfiákat találtak ki.

– A történet szerint a lányok filmforgatáson vesznek részt. Ennek részeként vonulnak be a különböző ruhákban, két fiatalember kíséretében. Csoportos jelentek is lesznek és természetesen egyéni koreográfiát is meg kell tanulniuk. A zenét ehhez magyar filmekből válogattuk: Csinibaba, Valami Amerika, Egy szoknya, egy nadrág és mindkét Meseautó – magyarázta.

Azt már Stefán Gábor árulta el, hogy a korábbinál hosszabb 5-6 perces számot kell betanulniuk a döntősöknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!