Bulvár

2012.04.16. 11:58

Új albummal jelentkezik az Anti Fitness Club

Franz Kafka Átváltozás című novellája ihlette az Anti Fitness Club új albumának címét. A Metamorphosis című nagylemez május 19-én, két évvel a legutóbbi korong, a Lélekzet után kerül a boltokba. Az album megjelenésének napján a zenekar a budapesti Petőfi Csarnokban ad koncertet.

Gyuricza Ferenc

A Metamorphosis az idén már tizedik születésnapját ünneplő Anti Fitness Club harmadik nagylemeze lesz. A korongon helyet kap a Lesz, ami lesz című dal, melyet az Eurovíziós Dalfesztivál hazai döntőjében már bemutatott a zenekar. Az albumról további szerzeményeket ismerhetnek meg a rajongók április 24-én, amikor a csapat az MR2 - Petőfi Rádió nagy népszerűségnek örvendő Akusztik című műsorában szerepel.


- Franz Kafka Átváltozás című novellája segített a címalkotásban, bár ez a mű egy egészen másféle metamorfózis, mint amire én gondoltam - magyarázta az új album kapcsán Molnár Tamás, az Anti Fitness Club énekes-gitárosa. - Olyan címet akartam, ami egyértelműen érzékelteti, hogy megint léptünk egyet előre, fejlődtünk, kinyíltunk, így egyértelműen letisztultabb, érettebb lett az új anyag. A Metamorphosis leginkább a saját házi stúdiómban íródott. Nemrégiben elkezdtem zongorázni, ami számottevően befolyásolta a lemez hangulatát, tehát bővelkedik elektronikus témákban, de a klasszikus zenei elemek is ennek köszönhetően keltek életre. Nyíltan írtam az érzéseimről, ihletet adtak a világunkban zajló események, helyet kaptak mélyebb, gondolatébresztő tételek, de akadnak könnyed, optimista megközelítések is.



Az album május 19-én jelenik meg, az Anti Fitness Club ugyanezen a napon lemezbemutató koncertet is ad a budapesti Petőfi Csarnokban. Minderre komoly technikai háttérrel készül a csapat, a méretes színpadot óriási kivetítők, kápráztató fények, több ezer watt hang egészíti ki. A koncerten lesznek vendégművészek is, akiknek nevét egyelőre titokban tartják.



Zeneoldal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!