Bulvár

2012.02.17. 10:43

Európai turnéra készül a Nightwish

Tavaly decemberben jelentette meg legújabb nagylemezét a Nightwish. A szimfonikus heavy metal stílusának egyik vezető zenekara ugyanakkor a koncertezésre is nagy hangsúlyt fektet, hamarosan két éves világ körüli turnéra indulnak. A turnéra Hollywood-ban megtartott titkos koncerttel készült fel a zenekar. A koncerten a Nightwish a Rubber Band Of Wolves álnéven lépett színpadra.

Gyuricza Ferenc


A finn Nightwish négy évvel a 2007-es Dark Passion Play elsöprő sikere után jelentkezett ismét stúdióalbummal. Az Imaginaerum címre keresztelt nagylemez megjelenését óriási érdeklődés kísérte szerte a világban, otthonukban az első helyen nyitott a slágerlistákon, s jelenleg 60 ezer eladott példányával már háromszoros platina státusszal büszkélkedhetnek. Németországban a százezres eladott példányszámot is átlépték már, ez aranylemezt jelentett a zenekarnak. Az Imaginaerum egy öreg zeneszerzőről szóló összetett konceptalbum. A történet szerint a főszereplő halálos ágyán eleveníti fel fiatalkori emlékeit, csak azok maradtak meg neki. A zenekar nagyszabású terveit jól tükrözi, hogy a billentyűs Tuomas Holopainen által kigondolt történet az album mellett film formájában is megjelenik. Utóbbi még idén elkészül.


Az Imaginaerum album megszólalása szintén tartogat újításokat. A Nightwish rengeteg nagyzenekari és kórusokkal tarkított betéttel rakta tele az albumot, ugyanakkor a zenekar már jól ismert stílusjegyeit is megőrizték. Az Imaginaerum album első kislemeze a Storytime című dalból készült, amihez videoklipet is forgattak.

A zenekar két éves világkörüli turnéra indul, a koncertekre minden eddiginél színesebb és meglepőbb látványvilággal készül. A koncertsorozatnak magyarországi állomása is lesz, a Nightwish április 29-én a Papp László Budapest Sportarénában lép közönsége elé, ahol a szintén finn Battle Beast és az Eklipse lesz az előzenekar.



- Nem véletlenül kapta az Imaginaerum World Tour elnevezést az új koncertsorozat, hiszen mindenképpen szeretnénk játszani az új számokat - mondta Tuomas Holopainen. - Ezeket még nem volt alkalmunk korábban előadni, és szeretnénk megismertetni a közönséggel az új albumot. Természetes tehát, hogy nagy hangsúlyt fektetünk majd az új dalokra, de sosem feledkezünk meg a régebbi dolgainkról sem.



Zeneoldal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!