Bulvár

2012.01.27. 18:00

Modern tudomány: Lady Gagából diplomázik egy cambridge-i hallgató

Lady Gaga művészetéből írja diplomamunkáját a patinás cambridge-i egyetem egyik végzős hallgatója.

MTI


 A Daily Mirror pénteki beszámolója szerint a 21 esztendős Amrou Al-Kadhinak sikerült rávennie professzorait annak engedélyezésére, hogy egyetemi tanulmányait a pop extravagáns amerikai világsztárja által a pop-art történelmében betöltött szerep feltérképezésének szentelhesse.
   
Al-Kadhi a "Modernizmus, posztmodernizmus, és ami utána jön" című egyetemi kurzus keretében vetette alá mélyreható elemzésnek Lady Gaga videóit, és - saját szavai szerint - kimutatta "a Telephone című zenevideóban fellelhető, warholi színvonalú esztétikumot".
   
A Beyoncéval közösen forgatott klipért az énekesnő - eredeti nevén Stefani Joanne Angelina Germanotta - az MTV Video Music Awards 2010-es Los Angeles-i díjátadó gáláján a legjobb közös munkáért járó elismerést vehette át, hét másik díjjal együtt.
   
Mindazonáltal Al-Kadhi is valószínűleg érzékeli, hogy diplomamunkájának tárgya meglehetősen szokatlan a 800 éves egyetem történetében. A Mirrornak kijelentette: "elismerés illeti" professzorait, amiért elfogadták ezt a disszertációs témát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!