Bulvár

2011.05.19. 12:01

Újra Budapesten lép fel a Whitesnake

A 2011-es magyarországi koncertszezon egyik legnagyobb szenzációjának ígérkezik, hogy július 13-án Budapesten lép fel a Whitesnake. A David Coverdale énekes vezette zenekar március 25-én jelenteti meg legújabb nagylemezét, majd ezt követően turnéra indul.

Gyuricza Ferenc

A magyar koncert helyszíne még vitatott, a zenekar kiadója által közreadott turnétervben a Millenáris Teátrum szerepel, ám azóta kiderült, hogy a Petőfi Csarnokban tartják a rendezvényt, ott, ahol már két alkalommal játszott a zenekar, s oda tervezték a 2006-ban vihar miatt elmaradt fellépést is.


A Whitesnake minden idők egyik legjobb rockzenekara, amelyet 1977-ben alapított a Deep Purple egykori énekese, az utolsó igazi rocksztárok egyikének tartott David Coverdale. Az együttes zenéjében a klasszikus hard-rock és a blues keveredik, ettől váltak dalaik egyedivé. A zenekar az elmúlt két és fél évtizedben tíz stúdióalbumot, valamint számos egyéb kiadványt jelentetett meg, melyek együttesen több tízmillió példányban keltek el. Közülük a legsikeresebb az 1987-ben kiadott, s címként magát az évszámot viselő nagylemezük, illetve az azt követő Slip Of The Tongue volt. Előbbi olyan slágereket tartalmazott, mint az Is This Love, az újra felvett Here I Go Again, a Still Of The Night vagy a Give Me All Your Love című szerzemények, utóbbiból pedig több, mint négymillió példány fogyott.



A Whitesnake számos tagcserét ért meg, a legutóbbi nagylemezt, a március 25-én kiadott Forevermore című albumot megelőzően is történetek személyi változások. David Coverdale mellett ma Reb Beach és Doug Aldrich gitároznak, a basszusgitáros feladatait Michael Devin látja el, míg dobos Brian Tichy lett. Az új album több stúdióban készült, a végső keverési munkálatokat Michael McIntyre producer felügyeletével végezték. Az album első kislemezdala a Love Will Set You Free lett, amelyhez klip is készült. A nagylemez több változatban is boltokba került, készült belőle szimpla CD, kiegészül DVD-vel, megjelent bakelit formátumban, elérhetővé tették digitális letöltésként, illetve készült egy limitált szériájú kiadás is, amely bónusz-dalokat tartalmaz.



Az új album lemezbemutató turnéja május 12-én kezdődött az Amerikai Egyesült Államokban. Európában június 2-tól játszik a zenekar, a kontinensen az első koncertre Moszkvában kerül sor. A térségünkben Budapest mellett Prágában, Bécsben, Belgrádban és Bukarestben is láthatóak lesznek. A július 13-i budapesti koncertet megelőző két napon nem lesz fellépése az együttesnek, így akár az is elképzelhető, hogy David Coverdale és társai már korábban megérkeznek a magyar fővárosba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!