Bulvár

2011.05.29. 09:01

Polgár Odett: teljesen kitölti életét a zene

Két és fél évnyi kihagyást követően tért vissza Zalaegerszegre saját együttesével Polgár Odett, s rögtön két egymást követő hétvégén is láthatta őt a közönsége. A zalai megyeszékhelyről indult, jelenleg már Budapesten élő énekesnő előbb a Göcsej Filmfesztivál keretében, majd az Egerszeg Fesztiválon adott koncertet. .

Gyuricza Ferenc

Az Odett és a Go Girlz nevű formáció névadó énekese szerint elsősorban nem az előadón múlik, hogy mikor és hol léphet színpadra. Örül annak, hogy Zalaegerszegen adhatott koncertet, de jelenleg az előtte álló feladatokra koncentrál. Második albumán dolgozik, közben csatlakozott a Realistic Crew nevű hip-hop formációhoz, mellyel szintén készített egy nagylemezt, s egy duett erejéig vendégként közreműködik a Roy és Ádám Trió most megjelent nagylemezén is. Mindeközben reklámfilmekhez is adja a hangját, már második olyan spot látható a televízióban, amelyben ő énekel. A fiatal tehetség szerint nagyon nehéz az emberekkel elfogadtatni, hogy számára a zene tölti ki mindennapokat. Profánul fogalmaz, neki ez a munkája, még akkor is, ha alkotói folyamatról van szó. Jelenleg azon dolgozik, hogy a zenélésből hosszú távon is meg tudjon élni, ugyanakkor attól sem zárkózik el, hogy legyen egy polgári szakmája is, hiszen a neve is erre kötelezi.


- Szerencse kérdése is volt, hogy eljutottam arra a szintre, ahol jelenleg vagyok - magyarázta az énekesnő. - Én egyébként nem azt tartom érdemnek, hogy valaki elér egy státuszt, véleményem szerint sokkal nehezebb azt megfelelő színvonalon megtartani. Az Odett és a Go Girlz következő albumához eddig három dal készült el, s folyamatosan dolgozunk a továbbiakon is. A munkafolyamat a régi, a zenei alapokat édesapám, Polgár Péter írja, majd átküldi nekem véleményezésre. Nyilván nekem is vannak gondolataim, javaslataim, amiket meg kell beszélnünk, így jutunk közös nevezőre. Ezt követően készül az énekdallam, majd a nyers változatot átküldjük a producernek, aki ebből készít egy végleges verziót. Az zenei alapötlet általában tehát apáé, a kész dal viszont egy nagyon összehangolt, közös munka eredménye.




Odett további részleteket is elárult a dalkészítés folyamatáról. Mint mondotta, a szövegeket ma már többnyire saját magát írja - többek között egy angol nyelvű dala is lesz a lemezen -, ám a Sziámi frontembere, Müller Péter is besegít az alkotói folyamatokba. Az album produceri feladatait pedig az egyik legtöbbet foglalkoztatott hazai szakember, a Heaven Street Seven billentyűse, Takács Zoltán, azaz Japán látja el.

- Először Vranik Krisztiánt, a Realistic Crew zenei producerét kerestem meg azzal, hogy tegye egy kicsit modernebbé a hangzást - folytatta Odett. - Ebből aztán egy másik kapcsolat született, Krisztián ugyanis megkérdezte, volna-e kedvem csatlakozni hozzájuk, hiszen éppen akkor váltak meg a korábbi énekesnőtől, Berger Dalmától. Először csupán egyetlen dalban gondolkodtunk, de aztán egy teljes album készült, amely azóta már meg is jelent. A Realistic Crew teljesen más vonalat képvisel, mint a saját projektem, de ebben is nagyon jól érzem magam, olyannyira hogy Vranik Krisztián zenéire M.C. Zeek mellett jómagam is írok szövegeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!