Bulvár

2011.02.22. 15:38

Oscar-láz: Ön szerint melyik film lesz a befutó? Szavazzon!

Hollywood ismét az Oscar-lázban ég: február 27-én, helyi idő szerint vasárnap este a Los Angeles-i Kodak Nagyszínházban adják át az Amerikai Filmakadémia újabb díjait.

zaol.hu

Olyan szakmai és nézői sikert elért alkotások versenyeznek a legjobb film kategóriájában, mint: 127 óra, Fekete hattyú, The Fighter – A harcos, Eredet, The Kids Are All Right, A király beszéde, Social Network – A közösségi háló, Toy Story 3., A félszemű, Winter’s Bone.

Idén a legtöbb jelölést Tom Hooper drámája, A király beszéde kapta, szám szerint 12-öt (egyik legesélyesebb jelöltje a férfi főszereplő, Colint Firth). A Coen-fivérek western-drámája, A félszemű 10 jelöléssel büszkélkedhet, A közösségi háló és az Eredet 8-8 kategóriában esélyes. Míg a The Fighter – A harcos hét, addig 127 óra című dráma hat, sőt, a Fekete hattyú, valamint a Toy Story 3. is öt-öt kategóriában száll a ringbe.

A 2011-es Oscar-est házigazdája Anne Hathaway és James Franco lesznek. A színésznő korábban már esélyes volt a legjobb női főszereplő kategóriában a Rachel esküvője című filmben nyújtott alakítása miatt, ugyanakkor idén Franco-t mint a legjobb férfi főszereplőt is kihívhatják a színpadra a 127 óra című filmért.

A jelöltek - Legjobb film

1. Fekete hattyú (Black Swan, rendező: Darren Aronofsky)
2. The Fighter - A harcos (The Fighter, rendező: David O. Russell)
3. Eredet (Inception, rendező: Christopher Nolan)
4. The Kids Are All Right (rendező: Lisa Cholodenko)
5. A király beszéde (The King's Speech, rendező: Tom Hooper)
6. 127 óra (127 Hours, rendező: Danny Boyle)
7. Social Network - A közösségi háló (The Social Network, rendező: David Fincher)
8. Toy Story 3 (rendező: Lee Unkrich)
9. A félszemű (True Grit, rendező: Joel & Ethan Coen)
10. Winter's Bone (rendező: Debra Granik)

Ön szerint melyik film nyeri idén a legjobb film Oscar-díját? Szavazzon!

 

 










További filmes híreink itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!