Bulvár

2010.10.25. 10:54

Budapestet is érinti a Poisonblack turnéja

A Rust Over Europe 2010 elnevezésű turnéja keretében újra Magyarországra látogat a gótikus rockzenét játszó finn Poisonblack. A zenekar a magyar Solar Scream társaságában november 6-án lép fel a budapesti Dürer Kertben.

Gyuricza Ferenc


A Poisonblack megalapítása a legismertebb finn gótikus rockzenekar, a Sentenced énekes-gitárosa, Ville Laihiala nevéhez fűződik. Az együttes 2000 óta létezik, Ville Laihiala öt éven keresztül párhuzamosan dolgozott mindkét együttesben. A Poisonblack többi tagja szintén ismert zenész, hiszen a dobos Tarmo Kanerva szintén a Sentenced-ből ismert, a billentyűs Marco Sneck pedig többek között a Kalmah-ban és a Charon-ban is szerepelt.


A Poisonblack pályafutásában fontos szerepet töltött be a 2001 és 2003 között szintén tag Juha-Pekka Leppaluoto, aki ebben az időszakban átvette Ville Laihiala-tól az énekesi feladatokat, ám miután nem maradt hosszú ideig, ezért csak az Escapextacy című bemutatkozó albumon hallhatjuk őt.


A Poisonblack-ben jelenleg Ville Laihiala, Tarmo Kanerva és Marco Sneck mellett a gitáros Janne Markus és a basszusgitáros Antti Remes játszik még, de koncerteken a gitáros Antti Leiviska is csatlakozik hozzájuk. A zenekarnak eddig négy stúdióalbuma, valamint egy válogatáslemeze jelent meg, a legutóbbi Of Rust And Bones címmel idén tavasszal. A Poisonblack őszi turnéja már szeptember 9-én kezdetét vette, ám az első nyolc koncertet hazájában adta a zenekar, s csak azt követően léptek ki Finnországból. A budapesti fellépést egy hollandiai és egy németországi koncert előzi meg, majd a magyar fővárosból Olaszországba utaznak tovább.


 
További zenei hírek itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!