Bulvár

2009.12.16. 13:27

Ismét összeállt a legendás Dinamit

Közel három évtized után újra összeállt a hetvenes évek végének, nyolcvanas évek elejének legendás hírű magyar zenekara, a Dinamit. A hard-rock stílusának egyik meghatározó hazai formációja február 20-án tartja visszatérő koncertjét Budapesten, a Petőfi Csarnokban.

Horányi Árpád

A Dinamit 1979-ben alakult a Skorpió három tagjából, a gitáros Szűcs Antal Gáborból, a billentyűs Papp Gyulából és a dobos Németh Gáborból, valamint a korábban a Mini együttesben basszusgitározó, de országos hírnévre csak később, a Bikini vezetőjeként szert tett Németh Alajosból, és az énekes Vikidál Gyulából. Vikidál a P.Mobil zenekarból igazolt át a Dinamitba, ami akkor komoly feszültséget okozott a hazai rockzenei színtéren. A Dinamit mindössze három éves fennállása alatt két nagylemezt és két kislemezt készített, ezek közül a Tinédzser dal minden idők legnagyobb példányszámban eladott magyar kislemeze lett. A zenekar nevéhez emellett olyan kirobbanó sikerű dalok is kötődnek, mint a Dinamit a vérem, az Engem ne sajnáljatok, illetve a Néma kőszobor.


A Dinamit 2009 őszén újra összeállt, ám Vikidál Gyula és Németh Alajos elfoglaltságaik miatt nem tudnak részt venni az együttes újraalakulásában, így a basszusgitáros szerepét az EDDA egykori tagja, Zselencz László vállalta magára, az énekesi poszton pedig a fiatal, rendkívül tehetséges Kálmán György szerepel. Utóbbi a Pandora zenekar tagjaként hosszú ideje énekel már sikerrel P.Mobil P.Box és Dinamit dalokat, de rövid ideig a Dirty Dance tagja is volt. A Dinamit a 2010 februárjára tervezett budapesti visszatérő koncertje előtt egyetlen bemelegítő fellépést vállalt, erre december 28-án kerül sor Szombathelyen, ahol színpadra lép még az Ossian, a Lord, a Soulwave, a Metalmovers és a Power is.


További zenei csemegéket talál zeneoldalunkon, kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!