Bulvár

2009.07.20. 11:50

Tarol az új Harry Potter-film: öt nap alatt 400 millió dollár

Los Angeles - A Harry Potter és a félvér herceg közel 80 millió dolláros (15,3 milliárd forintos) bevételt ért el a hét végén az észak-amerikai jegypénztárakban, a sorozat hatodik részére öt nap alatt világszerte csaknem 400 millió dollárt (77 milliárd forintot) adtak ki a nézők.

zaol.hu

A szerda éjféltől vetítetett produkció Észak-Amerikában öt nap alatt 159,7 millió dolláros (31 milliárd forintos) bevételt ért el. 


A Harry Potter filmsorozat hatodik részének filmplakátja
    
A Potter-film ezzel a lendületes kezdéssel a folytatások pénzügyi történetébe is jó eséllyel bekerül majd.
Egyelőre csak a minap bemutatott Transformers: A bukottak bosszúja vezet előtte; a robotos sztorira júniusban az első öt nap alatt 200 millió dollárért vettek jegyet Észak-Amerikában.
    
A hétvégi boxoffice-listán a Jégkorszak 3 - A dinók hajnala lett a második 17,7 millió dolláros (3,4 milliárd forintos) jegyeladással. A Transformers 2. 13,8 milliót (2,6 milliárd forintot) hozott a dobogó harmadik fokán. 
    
A múlt heti listavezető, a Brünó mindössze 8,4 millió dollárral (1,61 milliárd forinttal) került a negyedik helyre. Sacha Baron Cohen komédiája a debütálása óta eltelt tíz napban 49,6 milliót (9,5 milliárd forintot) keresett. Az elemzők szerint a második heti szokatlanul nagy visszaesés azt jelzi, hogy a film nem tudja megközelíteni Cohen korábbi sikerét, a Boratot, s jóval 100 millió dollár alatt végez majd az amerikai mozikban.
    
Az ötödik a Másnaposok 8,32 millió dollárral (1,59 milliárd forinttal). A legénybúcsú kaotikus következményeiről szóló kis költségvetésű vígjáték - a gyártó Warner Bros. számára is kellemes meglepetésként - bemutatása óta már több mint 235 millió dollárt (45 milliárd forintot) hozott.


Forrás: MTI/AP/Reuters




A Harry Potter sorozat részei: 

1. Harry Potter és a bölcsek köve
2. Harry Potter és a Titkok Kamrája
3. Harry Potter és az azkabani fogoly
4. Harry Potter és a Tűz Serlege
5. Harry Potter és a Főnix Rendje
6. Harry Potter és a Félvér Herceg
7. Harry Potter és a Halál ereklyéi



Minden Harry Potter világáról! Klikk IDE! 



További érdekességeket talál Mozimánia és filmkritika rovatunkban! Klikk IDE!

IDE kattintva barangoljon a celebek világában! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!