Bulvár

2009.07.13. 12:30

Márai-adaptáció Olaszországban: az Eszter hagyatéka ősztől a mozikban

Budapest - Várhatóan októbertől játsszák az olasz mozik Sipos József Márai-adaptációját, az Eszter hagyatékát. A Nagy-Kálózy Eszter, Cserhalmi György, Törőcsik Mari és Eperjes Károly főszereplésével készült film egy régvolt szerelem újjáéledésének lírai történetét meséli el.

zaol.hu

Az olasz közszolgálati televízió egy hónappal ezelőtt vette meg a Magyarországon tavaly bemutatott Eszter hagyatéka forgalmazási jogait egy magyarországi filmvásáron - mondta a rendező  az MTI-nek. Hangsúlyozta: az Eszter hagyatéka az első magyar film, amit egy olasz cég forgalmaz és a tervek szerint számos nemzetközi filmvásárra el fog vinni.
    
Sipos József bizakodását fejezte ki filmje nemzetközi forgalmazásával kapcsolatban; véleménye szerint a drámának jók az esélyei arra, hogy a világ legkülönfélébb országaiban bemutassák.


A film magyarországi plakátja
    
Az olaszországi moziforgalmazással kapcsolatban Sipos József nem tudta megmondani, mely városokban és hány kópiával fogják vetíteni filmjét, ugyanakkor úgy vélte, az Eszter hagyatékát biztosan szeretni fogja a Márai Sándorért rajongó olasz közönség.
    
A 2008-ban debütált Eszter hagyatékát a világ számos filmfesztiválján vetítették, több díjat is nyert, köztük az olaszországi Salernóban rendezett nemzetközi filmfesztivál díját.


Forrás: MTI


További érdekességeket talál Mozimánia és filmkritika rovatunkban! Klikk IDE!


IDE kattintva barangoljon a celebek világában! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!