Bulivan

2012.11.04. 14:17

Horváth László saját ötleteit helyezte előtérbe

A dobos Horváth László a Radiowaves feloszlása óta önállóan dolgozik.

Gyuricza Ferenc

Volt zenekarának feloszlása óta szólóban dolgozik új dalokon a zalaegerszegi Radiowaves dobosa, Horváth László. Eddig öt saját szerzeményt, valamint a Neoton Família Nyár van című slágerének feldolgozását rögzítette.

A dalokat egy rövidebb játékidejű kiadvány, úgynevezett E.P. tartalmazza majd, mely Eltörve címmel az internet révén válik hamarosan elérhetővé. A fiatal zenész azt szerette volna, ha a kiadvány 19. születésnapján, november 4-én jelenne meg, ám technikai okok miatt erről le kellett mondania.

- Amikor szembesültem azzal, hogy a Radiowaves feloszlása elkerülhetetlen, eldöntöttem, hogy a saját ötleteimet valósítom meg - mondta Horváth László. - Már korábban is gitároztam, a próbákon zenésztársam, Tamás Márk hangszerét kölcsönkérve igyekeztem a Green Day dalait el-eljátszani. Közben rengeteg saját ötletem is született, ezeket a témákat dolgoztam ki aztán teljes dalokká. Öt saját dal mellett a Neoton Família egyik jól ismert slágere, a Nyár van szerepel majd még az E.P.-n, illetve lesz egy intro is, ami ugyancsak ismerős lehet sokaknak.

A sokak által Kis Dobos becenéven ismert zenész hozzátette: a dalokat ismét egy baráttól kölcsönkapott hangszerrel, egy Les Paul Epiphone márkájú gitárral dolgozta ki, illetve vette fel. A dobot számítógépes program helyettesíti, a basszusgitár-sávok rögzítéséhez pedig barátnője hangszerét használta, azaz szinte teljes egészében egyedül rögzítette a dalokat. Egyedül az ének felvételeihez kért másoktól segítséget.

- Közben formálódik egy új zenekar is, aminek egyelőre még neve sincs, de tervezzük, hogy az E.P. címadó szerzeményét a koncertrepertoár részévé tesszük - folytatta Horváth László. - A zene a punk-rockhoz áll leginkább közel, a Neoton Família dalát is erre a stílusra dolgoztam át. Az E.P.-nek folytatása is lesz, januárra egy teljes nagylemezt szeretnék összerakni, ez az album a terveim szerint már csupán saját dalokat tartalmaz, illetve felraknám majd rá a Radiowaves egyik szerzeményét, a Running Time címűt is, méghozzá oly’ módon, hogy azt a régi zenésztársaimmal együtt vennénk fel, amolyan nosztalgikus érzések által vezérelve.

Horváth László máig szívesen gondol vissza a Radiowaves-ben eltöltött évekre, mint mondja, ha a többiek tanulmányai miatt ez év szeptemberében nem szűnik meg az együttes, úgy az eredményeiket és a dinamikus fejlődésüket látva egy-két éven belül akár a The Grenma szintjéig el eljuthattak volna. Az említett hazai softcore-punk zenekar amúgy a személyes kedvencei közé tartozik, a külföldi zenekarok közül pedig a Green Day a legnagyobb favoritja, s nagy örömére az amerikai trió legújabb, közelmúltban megjelent Uno című albumában nem is kellett csalódnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!