Bulivan

2012.10.21. 07:59

Dracula, a hoteligazgató

Az olyan borzalmak után, mint az Apa Ég! vagy a Jack és Jill, minden Sandler-rajongó fogta a fejét: mi történt kedvenc humoristájukkal?

Kurta Lilla

Kezdték elveszteni a reményt, hogy valami csoda folytán ismét vérbeli Adam Sandler-mozira üljenek be, de befutott a Hotel Transylvania. Noha nem játékfilmről, hanem animációról van szó, mégis felkaphatták a fejüket az emberek, hiszen eltűnt a rendezői székből a korábbi ostoba filmekért felelős Dennis Dugan. Nagy várakozással ült be mindenki, és szerencsére ezúttal nem csalódtak a Draculának hangot adó Sandlerben.

Az inkább felnőtteknek szóló történet igencsak kifacsart. Miután Dracula elveszíti szeretett feleségét az emberek ostoba babonássága miatt, visszavonul gyermekével, és eldönti, hogy mindenáron megvédi lányát az emberektől. Ezért is építteti meg a Hotel Transylvanát, ahol szörnytársai lazulhatnak, és ahol biztonságban tudhatja szeme fényét (vagy ahogy a filmben is mondja: kis Lidérckéjét). Ám a születésnapi partin bekövetkezik az, amitől Dracula legjobban félt, egy ember bejut a szörnyek szállodájába. Nincs más választása, beöltözteti az ifjút szörnynek, azonban a rémnek álcázott fiúba beleszeret Lidércke, és itt kezdődnek a bajok.

A társaság igencsak színes, a vérszívó legjobb barátai közé tartozik egy főállású apukává avanzsált vérfarkas, a darabokra hulló Frankenstein és a láthatatlan ember is, akit csak egy szemüveg jelez a film során. Sandlerék ügyesen kihasználják a szörnyek kínálta lehetőségeket, így aztán sorjáznak is a poénok. Továbbra is szokatlan, hogy egy animációs film nem a gyerekeknek készül elsősorban, hanem a felnőtteknek, de nem ritka (gondoljunk például a Shrekre). Így, míg máskor a felnőttek csak kísérőként szolgálnak a gyerekek mellett, és kissé talán szenvedve nézik végig a rajzfilmeket, addig itt most a gyerek a kísérő. Sehol nincs feltűntetve ugyanis, hogy ez a film az idősebb generációnak szól, ennek ellenére, néhány üresjárattól eltekintve, felhőtlen szórakozást nyújt a tizenkét éven felüli korosztálynak is.

Sandler tehát kicsit javított megcsorbult hírnevén, és ahogy várható volt tőle: csúnyán lealázza a filmben az Alkonyat című opuszt. A Hotel Transylvaniát azoknak ajánlom, akik már várták, hogy visszatérjen régi humorához Mr. Sandler, aki nem csak a hangját adta a filmhez, de ő volt a producer is.

Trailer:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!