Bulivan

2012.08.19. 08:25

Elbúcsúzik a közönségétől a Radiowaves

Szinte napra pontosan két évvel a zenekar megalakulása után, szeptember elsején elköszön közönségétől a zalaegerszegi Radiowaves. A négytagú formáció tagjai egyelőre nem tudják, hogy a búcsú ideiglenesnek tekinthető-e vagy végleges, hiszen a szétválásra a felsőfokú tanulmányaik miatt kerül sor.

Gyuricza Ferenc

A Radiowaves tagjai közül ketten is egyetemen folytatják, a gitáros Tamás Márk Budapestre, míg a basszusgitáros Németh Dávid Győrbe kerül, az énekes Pál Tibor és a dobos Horváth László viszont egyelőre marad a zalai megyeszékhelyen. Ilyen körülmények között sem a próbákra, sem a koncertekre nincs lehetőség - vélik az együttes tagjai.

- Tamának és nekem a saját életünk megalapozása, az egyetem most a legfontosabb - mondta Németh Dávid. - Egyelőre nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő, ezért közösen úgy döntöttünk, hogy az egyetemi évekre jegeljük a zenekart, aztán meglátjuk, hogy utána vissza tudunk-e térni, vagy az élet teljesen elszakít bennünket egymástól. A szeptember elsejei fellépésünket ezért búcsúkoncertnek nevezzük, ám az is elképzelhető, hogy ez a búcsú csak ideiglenes lesz.

A Radiowaves szinte napra pontosan két évvel alakulása után köszön el a közönségtől. A zenekar 2010. szeptember 7-én jött létre, így Németh Dávid szerint a szeptember elsejei koncert - amelyre a zalaegerszegi Belvárosi Szüret programsorozatának részeként kerül sor - egyben akár születésnapi rendezvénynek is tekinthető.

- Amikor felmerült a búcsú gondolata, mind a négyen amellett foglaltunk állást, hogy az utolsó koncertünket mindenképpen ott kell megtartanunk, ahonnan elindultunk - sorolta tovább a Radiowaves basszusgitárosa. - Tartozunk ezzel a városnak, az itteni közönségünknek. Egy órányi játékidőt kaptunk, amit szeretnénk nagyon tartalmasan kitölteni. Energikus show-t tervezünk, pályafutásunk legemlékezetesebb dalait játsszuk el, illetve kisebb ajándékokkal is készülünk.

Németh Dávid azt is elmondta, a zenélést semmiképpen nem szeretné feladni, s társai is hasonlóképpen gondolkodnak. Az együttesben eltöltött két évhez rengeteg kedves emlék fűződik. A közönség szavazatai alapján felléphettek az idei Pannónia fesztiválon - a basszusgitáros ezt tartja az egyik legfontosabb mérföldkőnek -, de az is nagy örömet és egyben ösztönzést is jelentett számukra, hogy egy országos tehetségkutató verseny középdöntőjéig jutottak, vagyis ötszáz zenekar közül a legjobb ötvenbe kerültek.

- Voltak nagyon pörgős időszakok a zenekar életében, amikor egymást követő napokon adtunk koncerteket - folytatta. - Úgy éreztem magam ilyenkor, mintha valóban turnéznánk. Éppen csak hazaértünk Budapestről, kiszálltunk a buszból, s már jött is a következő fellépés. Ezáltal egy kicsit belekóstoltunk abba a világba, amely valóban a legnagyobbaké. Keszthelyen és Szombathelyen is nagyon komoly közönségbázisunk alakult ki, sokukkal a mai napig tartjuk a kapcsolatot. Számomra az egyik legnagyobb élmény éppen egy keszthelyi koncertünkhöz kapcsolódik, idén márciusban az 512 Clubban telt ház előtt léphettünk fel, a hideg futkosott a hátamon, ahogy az első sorokban állók velünk együtt énekelték a dalainkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!