Bulivan

2012.01.20. 10:46

George Lucas haragja: nem forgat több hollywoodi kasszasikert

George Lucas bejelentette, hogy nem forgat több kasszasikert. A filmguru azért döntött így, mert Hollywood nem támogatta legutóbbi, csak fekete színészekkel forgatott filmjét.

MTI

 A Star Wars-fimek atyja 23 évig tervezgette a Red Tails című produkciót, de végül teljes egészében saját zsebből kellett finanszíroznia, mert a nagy stúdiók mind visszautasították a kizárólag afro-amerikai szereposztás miatt - számolt be róla a The Daily Telegraph online kiadása (telegraph.co.uk).
   
A Cuba Gooding jr, és Terrence Howard főszereplésével és egy szintén fekete filmes, Anthony Hemingway rendezésében készült produkciót péntektől forgalmazzák Észak-Amerikában. A Red Tails a Tuskegee Airmen, a második világháborúban harcoló, csak feketékből álló pilótacsoport történetét dolgozza fel.
   
"Az egész azért van, mert ez egy teljesen feketékkel forgatott film. Nincs benne egyetlen fontosabb fehér szerep sem. Egyike az első valaha született, csupán fekete közreműködőkkel készült filmeknek" - hangsúlyozta Lucas.
   
A producer szerint az 58 millió dolláros költségvetés nem tekinthető olcsónak, a stúdiók a fekete szereposztású filmeket sokkal kevesebből hozzák ki. A hollywoodiak arra is figyelmeztették, hogy nem igen lesz a filmre külföldi kereslet - fűzte hozzá Lucas.
   
A filmest különösen felháborította, hogy egy stúdió vezetői ott sem voltak a bemutató vetítésen. "Nem ez a munkájuk? Nem az lenne a dolguk, hogy legalább megnézzék a filmeket? Visszavonulok. Kilépek ebből az üzletből, a vállalattól, az egész hóbelevancból" - méltatlankodott a The New York Times újságírójának.
   
Lucast korábban az is kihozta a sodrából, hogy a Star Wars-rajongók bírálták, amiért bizonyos változtatásokat végzett a filmsorozaton. A rendező-producer azt tervezi, hogy visszatér a kísérleti, kis költségvetésű művészfilmekhez, amiket diákkorában csinált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!