Bulivan

2011.03.07. 11:57

Özönlöttek Johnny Depp Rango című animációs filmjére

A Rango című animációs film 38 millió dolláros (7,4 milliárd forintos) hétvégi bevétellel hódította meg az észak-amerikai kasszasikerlista csúcsát.

MTI/AP/Reuters

A western hangulatú produkció Gore Verbinskinek, A Karib-tenger kalózai rendezőjének első animációs filmje. A produkció George Lucas Industrial Light and Magic stúdiójából került ki, amely korábban még nem készített animációs játékfilmet.
   
Az elemzők szerint a Rango főhősének, egy izgága kaméleonnak a hangját kölcsönző Johnny Depp és Verbinski neve komoly súllyal esett a latba, amikor a nézők filmet választottak a hét végén.


A boxoffice-lista második helyét a Matt Damon és Emily Blunt szereplésével forgatott Sorsügynökség című thriller foglalta el 20,9 millió dolláros (négymilliárd forintos) jegyeladással. Harmadiknak  Alex Pettyfer (A negyedik) és Vanessa Hudgens fantáziafilmje, A szép szörnyeteg tornászta fel magát. A Szépség és a szörnyeteg meséjének modern változatára 10,1 millió dollárért (kétmilliárd forintért) keltek el a jegyek péntektől vasárnapig.
   
Paul Dergarabedian boxoffice-szakértő szerint az amerikai mozikban még mindig uborkaszezon van: tavaly ezen a hétvégén éppen az Alice Csodaországban bemutatóját tartották, és az ugyancsak Johnny Depp főszereplésével készült produkció 116,1 millió dolláros (22,5 milliárd forintos) jegybevétellel zárta első három napját.








Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!