Bulivan

2010.10.22. 11:32

Megvan az új Zsákos Bilbó! Peter Jackson szereposztást hirdetett

Martin Freeman brit színész játssza Zsákos Bilbó szerepét A hobbit című kétrészes produkcióban - jelentette be Peter Jackson, a J.R.R. Tolkien regényéből készülő film rendezője.

MTI

"Pontosan olyan, mint Bilbó, és hihetetlenül büszke vagyok, hogy bejelenthetem: ő a mi hobbitunk" - fogalmazott Jackson csütörtöki közleményében.
   
A 39 éves Freeman A hivatal című brit tévésorozatban vált népszerűvé, és többek között a Galaxis útikalauz stopposoknak című sci-fi vígjátékban láthatták a mozinézők.
   
Az 1937-ben megjelent regény Zsákos Bilbó, a hobbit, Gandalf varázsló és egy maroknyi nemes törp középföldei kalandjait beszéli el, akik az utolsó sárkány elpusztítására szövetkeztek. A forgatókönyv megírásában A Gyűrűk Ura-trilógiával világsikert aratott Jackson is részt vett, aki eredetileg producerként bábáskodott a film előkészítésén, A hobbitot finanszírozó hollywoodi stúdiók alig egy hete nevezték meg a film rendezőjeként.


A szereposztás szerint Thorint, a törpök vezetőjét a szintén brit Richard Armitage alakítja majd, akit a rendező "az egyik legizgalmasabb és legdinamikusabb színészként" festett le. A Freemannel egyidős Armitage számos tévészériában szerepelt, legutóbb a Titkos szolgálat - MI-5 című kémsorozatban, és jövőre debütál a filmvászon Amerika Kapitányaként.
   
A 2012 decemberében és 2013 decemberében két részben a mozikba kerülő fantáziafilm további törpjeit Rob Kazinsky, Aidan Turner, Graham McTavish, John Callen, Stephen Hunter, Mark Hadlow és Peter Hambleton játssza.
   
Bár a forgatás hosszú halogatás után a minap végre zöld utat kapott, Új-Zélandot most az tartja lázban, sikerül-e ott marasztalni a produkciót a szigetországban. A helyi színészszakszervezet - új szerződési feltételekért indított, de balul elsült - bojkottja miatt ugyanis az 500 millió dolláros költségvetésű film mögött álló Warner Bros. a forgatás biztosabb helyszínre, például Európába költöztetését fontolgatja. Ez a lépés azonban szakértői becslések szerint akár másfél milliárd dolláros veszteséget is jelenthetne az országnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!