Biokertészet

2011.05.09. 13:34

Fagyos lecke sietős kertésznek, sírfelirat paszulynak, fenyőfának (recepttel)

Soha nem vettem komolyan a fagyosszenteket, egy-két héttel előtte már mindig kiültettem pár szál paradicsomot és a paprikát ne kelljen olyan sokáig a csábító küllemű, ám víz és vegyszer ízű primőrök után ácsingóznunk. Az idén azonban késedelembe estem, s a kerti munkák sorában elmaradt a jövőbeli kolbászos lecsók szállásának előkészítése. Szerencsémre.

Fincza Zsuzsa

OLDALTÖRÉS: Harcsa babgaluskával és sült salátaszívvel



Harcsa babgaluskával és sült salátaszívvel

Hozzávalók:
Fejtett bab: 600gr
Liszt: 500 gr
Tojás: 6 db + 2 db
Füstölt szalonna: 80 gr
Vörös hagyma: 80 gr
Tejföl: 1 dl
Petrezselyem zöld
Fejes saláta belső (szív resze):  2 db 
Harcsa filé: 800 gr

Bors
olaj
Babérlevél: 2 db
Fokhagyma: 3 gerezd
Citrom: 1 db 

A babot babérlevéllel és a fokhagymával puhára főzzük. A bab 2/3 részt pürésítjük. A lisztet keverőtálba tesszük, sózzuk, hozzáadjuk a tojásokat és a babpürét, összekeverjük. Galuska sűrűségű tésztát készítünk, ha kell, adunk hozza egy kis vizet. Galuskaszaggatóval forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Miután a víz felforr, 2 percig főzzük, szűrjük hideg vízzel kihűtjük.
Apró kockákra vágott szalonnát serpenyőben megpirítunk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és apróra vágott petrezselyem zöldet. 2-3 percig piritjuk majd hozzáadjuk a galuskát és a maradék babot. Lassan pirítjuk. A tejfölbe elkeverünk 2 tojást és a galuskához öntjük. A serpenyőt levesszük a tűzről a tejföllel nem forraljuk tovább. Egy percig tovább keverjük, sózzuk, ha szükséges.
A harcsát sózzuk, borsozzuk, serpenyőben olajon megsütjük. A serpenyőben, amiben a harcsát sütöttük 30 másodperc alatt megpirítjuk a félbevágott fejes saláta szíveket. Sózzuk és citromlevet locsolunk rá.




Harcsa babgaluskával és sült salátaszívvel

Hozzávalók:
Fejtett bab: 600gr
Liszt: 500 gr
Tojás: 6 db + 2 db
Füstölt szalonna: 80 gr
Vörös hagyma: 80 gr
Tejföl: 1 dl
Petrezselyem zöld
Fejes saláta belső (szív resze):  2 db 
Harcsa filé: 800 gr

Bors
olaj
Babérlevél: 2 db
Fokhagyma: 3 gerezd
Citrom: 1 db 

A babot babérlevéllel és a fokhagymával puhára főzzük. A bab 2/3 részt pürésítjük. A lisztet keverőtálba tesszük, sózzuk, hozzáadjuk a tojásokat és a babpürét, összekeverjük. Galuska sűrűségű tésztát készítünk, ha kell, adunk hozza egy kis vizet. Galuskaszaggatóval forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Miután a víz felforr, 2 percig főzzük, szűrjük hideg vízzel kihűtjük.
Apró kockákra vágott szalonnát serpenyőben megpirítunk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és apróra vágott petrezselyem zöldet. 2-3 percig piritjuk majd hozzáadjuk a galuskát és a maradék babot. Lassan pirítjuk. A tejfölbe elkeverünk 2 tojást és a galuskához öntjük. A serpenyőt levesszük a tűzről a tejföllel nem forraljuk tovább. Egy percig tovább keverjük, sózzuk, ha szükséges.
A harcsát sózzuk, borsozzuk, serpenyőben olajon megsütjük. A serpenyőben, amiben a harcsát sütöttük 30 másodperc alatt megpirítjuk a félbevágott fejes saláta szíveket. Sózzuk és citromlevet locsolunk rá.


Harcsa babgaluskával és sült salátaszívvel

Hozzávalók:
Fejtett bab: 600gr
Liszt: 500 gr
Tojás: 6 db + 2 db
Füstölt szalonna: 80 gr
Vörös hagyma: 80 gr
Tejföl: 1 dl
Petrezselyem zöld
Fejes saláta belső (szív resze):  2 db 
Harcsa filé: 800 gr

Bors
olaj
Babérlevél: 2 db
Fokhagyma: 3 gerezd
Citrom: 1 db 

A babot babérlevéllel és a fokhagymával puhára főzzük. A bab 2/3 részt pürésítjük. A lisztet keverőtálba tesszük, sózzuk, hozzáadjuk a tojásokat és a babpürét, összekeverjük. Galuska sűrűségű tésztát készítünk, ha kell, adunk hozza egy kis vizet. Galuskaszaggatóval forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Miután a víz felforr, 2 percig főzzük, szűrjük hideg vízzel kihűtjük.
Apró kockákra vágott szalonnát serpenyőben megpirítunk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és apróra vágott petrezselyem zöldet. 2-3 percig piritjuk majd hozzáadjuk a galuskát és a maradék babot. Lassan pirítjuk. A tejfölbe elkeverünk 2 tojást és a galuskához öntjük. A serpenyőt levesszük a tűzről a tejföllel nem forraljuk tovább. Egy percig tovább keverjük, sózzuk, ha szükséges.
A harcsát sózzuk, borsozzuk, serpenyőben olajon megsütjük. A serpenyőben, amiben a harcsát sütöttük 30 másodperc alatt megpirítjuk a félbevágott fejes saláta szíveket. Sózzuk és citromlevet locsolunk rá.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!