Belföld

2011.02.16. 13:23

Orvvadászokat és orvhalászokat fogtak el Somogyban

Orvvadászokat és orvhalászokat fogtak el Somogyban; egy gyanúsított félmillió forintot érő gímszarvasbikát ejtett el Kastélyosdombó közelében, mások emelőhálókkal halásztak a somogyszentpáli tavon - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata szerdán az MTI-vel.

MTI

A közlemény szerint a gímszarvast kedd éjszaka dróthurok segítségével fogta be egy férfi. Az állatot segítőtársával a helyszínen feldarabolta, a szarvas húsát otthon szétosztották. A barcsi rendőrök elfogták és gyanúsítottként kihallgatták a két férfit. A házkutatások során megtalálták az állat húsát és értékes trófeáját is.
   
A somogyszentpáli halastónál kedden halőrök tartóztattak fel három marcali férfit, akik emelőhálókkal, engedély nélkül halásztak a tavon. A kiérkező rendőrök előállították az orvhalászokat és lefoglalták az addig kifogott zsákmányukat: 14 pontyot, 21 kárászt és egy busát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!