Belföld

2017.08.02. 10:11

Négyszáz forintot rabolt két férfi Nógrád megyében

A Pásztói Járási Ügyészség rablás bűntette miatt kezdeményezte egy 23 és egy 26 éves Nógrád megyei férfi előzetes letartóztatását, akik négyszáz forintot vettek el erőszakkal egy falubelijüktől - írja az ugyeszseg.hu.

A két jobbágyi gyanúsított még július 29-én, megszólították az általuk ismert, sértettet, aki éppen barátjához igyekezett. Egyikőjük hangosan rákiabált és felszólította, hogy adja oda a pénzét. A sértett nem engedelmeskedett, ezért az egyik elkövető két kézzel mellkason lökte. Társa közben megfenyegette , hogy ha nem adja át a nála lévő pénzt, akkor megveri.

A megrémült sértett az erőszak és a fenyegetés hatására félelmében a nála lévő két 200 Ft-os pénzérmét átadta a gyanúsítottaknak.

A két férfi terhére rótt rablás bűntette jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsítottak előzetes letartóztatását az ügyészi indítványnak helyt adva – a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel – elrendelte - közölte az ugyeszseg.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!