Belföld

2017.03.03. 06:49

Változékony tavaszi időre számíthatunk hétvégén

Pénteken gyengén, illetve közepesen felhős égre tekinthetünk fel.

A pénteki napra a mérsékelt déli szél lesz jellemző. A hőmérséklet reggel 1°C-ig csökken, a maximum 12°C körül tetőzik - írja a met.hu.

Szombaton egy nyugati ciklon előoldalán napközben még többnyire alacsony nedvességtartalmú levegő érkezik. Többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, de helyenként fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Csapadék nem várható. Éjszaka kezdődik felhőzet-növekedés, ekkor már helyenként kisebb csapadék is lehet. A déli szelet erős, a Dunántúl északi felén viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Vasárnap tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, estefelé az előoldalon egy peremhullám éri délnyugatról a Kárpát-medencét. Délelőtt még szakadozottabb lehet a felhőzet, majd többnyire erősen felhős vagy borult égre számíthatunk. A nap első felében elszórtan valószínű kisebb csapadék, délután, este már egyre többfelé várható eső, zápor. A déli szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 13 és 17 fok között várható.

Összefoglalva

A szombati erőteljes melegedést lehűlés követi, de még mindig az ilyenkor megszokotthoz képest enyhébb időre van kilátás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!