Belföld

2016.09.30. 18:27

Értik a lényeget a magyarok

Budapest - Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter népszavazási kampányban szerzett személyes tapasztalatai szerint a magyarok nem Európa, hanem Brüsszel-ellenesek és pontosan értik a kvótareferendum jelentőségét.

Osváth Sarolta

A politikus szokásos csütörtöki sajtótájékoztatójának, a Kormányinfónak a témáját ezen a héten meghatározta az október 2-ai népszavazás, ami Lázár János szerint nemzeti ügy és nem pártérdek.

A választópolgárok szerinte értik és nagyra értékelik, hogy alkalmuk van a véleménynyilvánításra, hiszen erre legutóbb nyolc évvel ezelőtt volt módjuk. A magyar kormány ragaszkodik ahhoz, hogy a migrációt meg kell állítani, hazánknak nincs szüksége migránsokra. A miniszter kitért arra, hogy a fogalmak sem tisztázottak: ki a politikai menekült és ki az, aki a háború miatt hagyta el az otthonát. Szerinte a túlnyomó többség a szegénység elől, a jobb élet reményében vándorolt ki, méghozzá a német meghívásra.

Kijelentette: Magyarország semmilyen körülmények között nem hagyja, hogy rákényszerítsék, fogadjon be olyanokat és gondoskodjon azokról, akik itt regisztráltak, de Görögországban léptek az unió területére és áll elébe az emiatt több észak-európai ország által indított kötelezettségszegési eljárásnak.

Az osztrák határon való kerítésépítéssel kapcsolatban újságírói kérdésre kifejtette: megértik az osztrákok aggodalmát, de abban állapodtak meg, hogy Ausztria megvárja a magyar határzár hatását, és ennek függvényében dönt a kerítésépítésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!